Nadal in Federer znova del politike ATP

Številka 2 moškega tenisa Španec Rafael Nadal je v četrtek dejal, da sta se skupaj z dolgoletnim tekmecem Švicarjem Rogerjem Federerjem odločila, da se znova vključita v svet igralcev združenja ATP. Poleg njiju je nov član sveta postal še Avstrijec Jürgen Melzer.

Tako Nadal kot Federer sta sicer v preteklosti že bila del sveta igralcev (Foto: Tennisworldusa.com)

Triintridesetletni Španec, 18-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, je odločitev potrdil na turnirju masters v Montrealu, na katerem se je brez težav uvrstil v četrtfinale.

Federerja, 20-kratnega zmagovalca turnirjev velike četverice, Nadala in Melzerja so v svet izvolili soigralci. Tako so se zapolnila prosta mesta, ki so se sprostila po odstopu Nizozemca Robina Haaseja, Škota Jamieja Murrayja in Ukrajinca Sergeja Stahovskega pred začetkom letošnjega Wimbledona.

Nadal je predstavnik najboljših 50 igralcev na lestvici ATP, Melzer je predstavnik dvojic, Federer pa ima prosto vlogo.

“Z Rogerjem sva se odločila, da greva skupaj v to. Tam ne bom sam. On tam ne bo sam. Oba lahko pomagava nekako spremeniti ta šport, upajmo, da na boljše. Z Rogerjem nama skozi kariero ni bilo nikoli vseeno za tenis. Veliko stvari se je dogajalo. Želiva si biti del tega in zato sva zdaj tukaj,” je povedal Nadal.

V zadnjih nekaj mesecih se je pojavilo več nesoglasij glede določenih težav, saj je predsednik sveta Srb Novak Đoković, 16-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, velikokrat drugačnega mnenja kot Nadal in Federer. Srb je številne teniške igralce razburil tudi z vlogo, ki jo je imel pri upokojitvi priljubljenega predsednika združenja poklicnih teniških igralcev (ATP) Britanca Chrisa Kermode.

Španec in Švicar, ki je v četrtek dopolnil 38 let, bosta svoji vlogi zasedla takoj, v svetu pa bosta do konca mandata, ki poteče pred začetkom turnirja v Wimbledonu 2020.

Vir: Tenis Slovenija, STA 2019