Na Braču že v 1. krogu slovenski derbi

Zidanškova v Bolu brani naslov. (Foto: Mizuno)

Zidanškova v Bolu brani naslov. (Foto: Mizuno)

V tednu, ko najboljša dekleta na svetu naskakujejo naslov na Odprtem prvenstvu Francije, se je nekaj tenisačic iz elitne 100-terice podalo na otok Brač, kjer se bodo borile za odmeven rezultat na turnirju serije WTA 125K. 

Zidanškova v Bolu brani naslov. (Foto: Mizuno)
Zidanškova v Bolu brani naslov. (Foto: Mizuno)

Med prijavljenimi tenisačicami so tudi tri Slovenke in sicer lanskoletna zmagovalka turnirja Tamara Zidanšek ter Kaja Juvan in Dalila Jakupović. Zadnji dve se bosta v 1. krogu pomerili kar med seboj, Zidanškovo pa prav tako čaka težka naloga, saj ji bo že takoj za začetek nasproti stala zmagovalka turnirja iz leta 2016, Luksemburžanka Mandy Minella, trenutno 100. igralka sveta.

Zidanškova je sicer že nastopila v 1. krogu v konkurenci dvojic, kjer je znova združila moči s Srbkinjo Olgo Danilović. Srbsko-slovenska naveza je bila prepričljivo boljša od dvojice Bošković L./Đaković M. in prišla do zmage s 6:0 in 6:0. Neuspešna je bila Jakupovićeva, ki je skupaj s Hrvatico Teno Lukas morala priznati premoč dvojici Bonaventure Y./Schoofs B.

Na turnirju bo sicer nastopilo kar nekaj igralk iz elitne 100-terice. Vloga 1. nosilke pripada Zidanškovi, 2. nosilka turnirja je Španka Sara Sorribes Tormo, 3. Aleksandra Krunić, 4. pa Anna-Karolina Schmiedlova.

WTA 125K Bol (Hrvaška, $125.000, pesek, zunaj), posamezno, 1. krog
Zidanšek T. (Slo/1) – Minella M. (Luk) [14.30]
Juvan K. (Slo) – Jakupović D. (Slo) [13.00]


Dvojice, 1. krog
(WC)Bošković D./Đaković M. – Danilović O./Zidanšek T. 0:6, 0:6
Bonaventure Y./Schoofs B. – Jakupović D./Lukas T. 6:4, 7:5

2. krog
Danilović O./Zidanšek T. – (2)Bacsinszky T./Minella M.