Murray: “Ne vem, kako se bom znašel na igrišču”

Nazadnje ko smo na igrišču videli Andyja Murrayja, je bilo lansko leto v Wimbledonu. Takrat prvi igralec sveta se je boril proti Samu Querreyju v četrtfinalu v upanju, da bi še tretjič zmagal Wimbledon.  Od takrat naprej se je Škot spopadal z bolečinami v kolku.

Andy Murray ohranja nizka pričakovanja od samega sebe (Foto: Google.com)

Edina opcija je bila operacij, okrevanje pa dolgo in naporno. Proces je bil tako fizičen kot psihološki. Toda enajst mesecev kasneje Murray verjame, da je čas, da se vrne. Njegov povratek? London.

“Pogrešam sem tenis in pogrešal sem tekmovanje. Nisem izgubil kondicije ali pridobil kilograme. Nisem se zapustil, poskušal sem delati prave stvari in poslušati ekipo. Moral sem se čimhitreje vrniti nazaj na igrišče, ampak trenutno nimam pričakovanj. Rad bi se hitro vrnil, ampak hkrati si samo želim igrati in počutiti dobro.”

Murray je dodal, da ne ve, kako se bo počutil. “Kar naenkrat bom začel tekmovati. Vprašanje, kako se bo telo odzvalo, ko bom odigral nekaj zaporednih tekem. Paziti moram, da ne bom igral prevče. Nihče mi ne more dati zagotovil. Boljšo idejo o tem bom imel v torek, ko bom prvič stopil na igrišče.”