Moya pred tekmo: “Rafa s svojo igro lahko škodi Novaku”

V taboru Rafaela Nadala verjetno niso pričakovali tako enostranskega prometa v finalu. Carlos Moya je še pred tekmo razlagal, kako je Španec na dobri poti do novega slavja, saj ima igro, s katero lahko ogrozi Novaka Đokovića. To je res, toda tokrat ni bilo ne duha ne sluha o tej grožnji.

Carlos Moya in Rafael Nadal (Foto: Tennisworldusa.com)

Vseeno pa je za Rafaelom Nadalom izjemen turnir, saj od lanskoletnega septembra in OP ZDA, kjer je predal zaradi poškodbe, Španec ni odigral profesionalne tekme. Tudi v Abu Dhabiju je igral še poškodovan, v Avstraliji pa je prišel vse do finala. Na poti je premagal nekaj odličnih igralcev in se pri tem komajda preznojil. Mnogi so mnenja, da je igral skorajda najboljši tenis, kar ga je prikazal v deželi tam spodaj. V finalu pa je prišel hladen tuš. Tako suverene zmage Novaka Đokovića ni pričakoval nihče.

Pomagal mu je tudi nov način serviranja, s katerim je premagal Francesa Tiafoeja, Alexa de Minaurja in Stefanosa Tsitsipasa. Trije “mladinci” in tri gladke zmage za Španca. Carlos Moya je pred finalom še upal na presenečenje, toda stavnice so imele prav. Tokrat je bil v njunem 53. srečanju boljši Novak.