Moskvo osvojila Kasatkina in Khachanov

V Moskvi sta v preteklem tednu zavladala domačina. Na turnirju serije ATP 250 je Karen Khachanov v finalu s 6:2 in 6:2 ugnal Francoza Adriana Mannarina in prekinil 9-letno rusko sušo, med dekleti pa se je prvega naslova v letošnji sezoni razveselila Daria Kasatkina. 

Karen Khachanov najboljši v Moskvi. (Foto. Getty Images)
Karen Khachanov najboljši v Moskvi. (Foto. Getty Images)

Rusiji se kot vse kaže vendarle ni potrebno bati za prihodnost. Tako v moškem kot tudi ženskem tenisu med mlajšimi Rusija prodira proti vrhu, tudi med profesionalci pa je kar nekaj predstavnikov Rusije v letošnji sezoni dodobra opozorilo nase. Eden izmed teh je zagotovo Karen Khachanov, ki se je letos na OP Francije in Wimbledonu prebil do osmine finala, v Moskvi pa prišel do druge lovorike v letošnji sezoni.

V finalnem obračunu je 22-letni Rus popolnoma nadigral Francoza Adriana Mannarinoja, ki je v celotnem obračunu osvojil vsega 4 igre. “Vedno sem sanjal, da bi nekoč zmagal turnir v Rusiji. Sedaj mi je to uspelo. Ko sem prihajal sem kot otrok, sem igralce prosil za avtograme in si želel postati šampion. Danes je ta dan in zelo sem vesel. To so trenutki, ki bodo za vedno ostali v mojem spominu,” je po obraunu dejal absolutni zmagovalec turnirja, ki se je s ponedeljkom na ATP lestvici povzpel na 19. mesto. 

ATP 250 Moskva (Rusija, $856,445, trda podlaga, dvorana), posamezno, finale
Khachanov K. (Rus/3) – Mannarino A. (Fra) 6:2, 6:2

Dvojice, finale
(2)Krajicek A./Ram R. – (3)Mirnyi M./Oswald P. 7:6(4), 6:4


Daria Kasatkina vendarle do prvega naslova v tej sezoni. (Foto: wtatennis.com)
Daria Kasatkina vendarle do prvega naslova v tej sezoni. (Foto: wtatennis.com)

Kasatkina uprizorila velik preobrat

Bolj napeto kot v moškem, je bilo v Moskvi v ženskem finalu. Za naslov sta se med seboj pomerili 6. nosilka Daria Kasatkina in kvalifikantka Ons Jabeur. Tunizijska, ki je pred turnirjem veljala za 101. igralko sveta, je bila na pragu presenečenja, saj je prvi niz dobila s 6:2, v drugem pa z “brejkom” prednosti vodila s 4:1. Kasatkina se je takrat še pravočasno prebudila, rezultat ekspresno poravnala na 4:4, kasneje pa dobila še podaljšano igro. V tretjem nizu je že pri vodstvu s 5:3 na svoj začetni udarec zapravila žogico za zmago, uspešnejša pa je bila v drugem poizkusu na servis nasprotnice.

Kasatkina je letošnjo sezono pričela odlično, se prebila v finale v Dubaju in Indian Wellsu. Kljub temu, da se ji do Moskve ni več uspelo prebiti v finale, je za 21-letno tenisačico izjemna sezona. Prvič v karieri se je namreč prebila med najboljših 10 tenisačic, vse pa kaže, da bo med elitno 10-erico zaključila tudi sezono.

WTA Moskva (Rusija, $750.000, trda podlaga, dvorana), posamezno, finale
Kasatkina D. (Rus/6) – Jabeur O. (Tun/Q) 2:6, 7:6(3), 6:4

Dvojice, finale
Panova A./Siegemund L. – Jurak D./Olaru R. 6:2, 7:6(2)