Mlajši tenisači ne zmagujejo zaradi Nadala in Federerja

Zakaj mlajše generacije ne prihajajo do turnirskih zmag? In zakaj še vedno dominirata Rafael Nadal in skoraj 37-letni Roger Federer? Tudi Novak Đoković je krepko čez 30, medtem ostali njihove generacije počasi zapuščajo igro in polzijo navzdol po ATP lestvici.

Mats in Rafael leta 2005 (Foto: Tennisworldusa.com)

Mats Wilander je komentiral trenutno stanje tenisa: “Roger Federer in Rafael Nadal sta nedvomno dva najboljša igralca, ki dominirata različne generacije. Nikoli še nisem videl dveh igralcev, s toliko zagona in motivacije. Njun talent je neverjeten. Eden drugega sta podžigala. To je pravi razlog, zakaj nimamo mlajših zmagovalcev.”

Wilander verjame, da so igralci danes bolj profesionalni. “Zveni plehko, ampak razlika je ogromna. V naših časih si igralci niso mogli privoščiti fizioterapevtov, terapevtov, trenerjev. Veliko jih je potovalo samih. Zaslužili smo dober denar, ampak ne dovolj, da bi ga zapravili za trenersko ekipo po 50 tisoč dolarjev na teden. Za ljudi, ki bi skrbeli za naše telo. Zato je danes težje priti do preboja naprej.”