Medvedev provociral publiko, ki ga je izžvižgala!

Daniil Medvedev (Foto: ATP)

Včeraj je bil uspešen tudi Rus Danil Medvedev, ki je v izvrstni formi in je v New York prišel po zmagi na Mastersu v Cincinnatiju ter uvrstitvah v finale v Montrealu in Washingtonu. Peti nosilec je izločil španskega veterana Feliciana Lopeza s 7:6 (1), 4:6, 7:6 (7), 6:4.

Daniil Medvedev (Foto: ATP)

Peti igralec sveta je bil vidno utrujen, ampak se je boril do zadnjega, na koncu pa vendarle porazil navdihnjenega Lopeza. Ampak med tekmo si je nakopal še enega nasprotnika, in sicer publiko! Ta je bila na strani starejšega Španca. Če ne prej, pa potem ko je Medvedev v prvem nizu dobil opozorilo glavnega sodnika za nešportno obnašanje. Rus je jezno vzel brisačo iz rok pobiralca žog, nato pa ob opozorilu še vrgel svoj teniški lopar. Kasneje je občinstvu, ki mu je žvižgalo, pokazal sredinca! Posnetek se je seveda ponovno predvajal na velikem zaslonu, da so ga videli prav vsi, vključno z glavnim sodnikom Damienom Dumusoisom, ki ga je poklical na pogovor.

Ni mu mogel dati kazni zaradi nečesa, kar je videl na zaslonu, saj mora videti na lastne oči. Posledično je stadion še bolj goreče navijal za Lopeza.

Po tekmi je Medvedev provociral: “Hvala vsem, ker brez vaše energije ne bi zmogel. Zaradi vas tukaj sem zmagal, saj sem bil zares utrujen.”

Napredovanje sta si priigrali tudi druga in tretja nosilka v ženskem delu turnirja

Avstralka Ashleigh Barty je bila boljša od Grkinje Marie Sakkari s 7:5 in 6:3, Čehinja Karolina Pliškova pa je izločila Tunizijko Ons Jabeur s 6:1, 4:6, 6:4. Tudi Serena Williams, osma nosilka iz ZDA, se je uvrstila med najboljših 16, ko je proti Čehinji Karolini Muchovi iz Češke izgubila le pet iger (6:3, 6:2). Če bosta dobili partiji osmine finala, se bosta Bartyjeva in Williamsova za preboj v polfinale pomerili med seboj. Danes pa bo na sporedu zanimiv dvoboj med zelo obetavno 15-letno ameriško najstnico Coco Gauff in prvo nosilko ter branilko naslova Naomi Osako iz Japonske.