Marin Čilić hoče biti kot Roger Federer

Prejšnji teden se je Marin Čilić poročil z dolgoletnim dekletom Kristino Milković v Dubrovniku, nato pa nekaj dni kasneje že letel v Istanbul, kjer je igral na turnirju TEB BNP kot branilec naslova, a hitro izpadel. Kot kaže si ni dobro opomogel po praznovanju. Od njega je bil v prvem krogu boljši Malek Jaziri.

Marin Čilić je dvakrat moral priznati premoč Rogerju Federerju. Letos je bil Švicar od njega boljši v finalu OP Avstralije (Foto: Google.com

29-letnik je na novinarski konferenci v šali dejal, da ob tako napornem teniškem koledarju ni bilo lahko najti spremljevalko za poroko. “Takoj po poroki sem rekel, da grem v Istanbul. Odgovorila mi je, da ne morem iti na potovanje sam že prvi teden poroke. Zato je prišla zraven. Kristina me je vedno podpirala, vedno mi je stala ob strani.”

To je Hrvatu vlilo nove moči in notranjega miru. “Bomo videli, koliko moči in motivacije bom imel v naslednjih letih. Moj cilj je, da postanem 1. igralec na svetu. To mi lahko uspe. Sezono sem začel odlično s finalom v Avstraliji, igral sem v finalu Wimbledona lansko leto. To mi daje samozavest. Vem, kako je biti reden član prve peterice.”

Čilič si želi osvojiti še kakšen Grand Slam, toda konkurenca je huda. “Ni lahko obdržati koncentracije. To zmoreta zaenkrat le Roger Federer in Rafael Nadal. Tudi jaz si želim, da bi mi to uspelo. Moram se odrezati na peščeni podlagi, da bom pridobljeno samozavest prenesel tudi na travo v Wimbledonu.”