Magični Monfils: Gael dominiral proti Kohlschreiberju

Francoz je kot prerojen. Skupaj s svojo drago prihajata do zmag in nabirata sledilce s svojimi instagram posnetki. ‘La Monf’ je bil ponovno vroč. Proti Philippu Kohlschreiberju je izgubil samo dve igri!

Monfils bo še nevaren v Indian Wellsu, le da ostane brez poškodb (Foto: ATP)

Nemec je v prejšnjem krogu premagal Novaka Đokovića, toda tokrat so bili pogoji drugačni. Predvsem pa je bil na drugi strani mreže drug tenisač, ki mu je vsilil svojo igro. Monfils je v zadnjih tekmah zarad odličen. Kontrolira igro, ostaja defenziven, a se ne boji prevzeti pobude. Na čase je neverjetno agresiven in dominanten. Takšen Monfils lahko osvaja največje turnirje, morda celo Grand Slame. 6:0 in 6:2 je bilo za Francoza!

Izjemen začetek sezone 2018, saj je Monfils dobil 15 izmed 18 tekem. 32-letnik je ponovno odkril ogenj in veter pod svojimi krili. To bo njegova 15. sezona na turneji, pa deluje boljši kot kadarkoli prej. Zanj je bila to šesta zaporedna zmaga proti Nemcu in zdaj vodi 14-2. To je tudi eden od razlogov za gladko slavje. Philipp mu ustreza. Zlahka mu brani žoge na osnovni črti, nato pa napade in prevzame kontrolo. Če bi Monfils igral proti Đokoviću, bi bila situacija obratna. Srb namreč vodi 15-0.