Lucas Pouille v novo sezono z novim trenerskim štabom

Po šestih letih je Lucas Pouille prekinil sodelovanje z Emmanuleom Planqujem.

lucas pouille calls itf shame for tennis  - Lucas Pouille v novo sezono z novim trenerskim štabom
Francoz si želi še večjih uspehov (Foto: Tennisworldusa.com)

Slednjega bo na glavnem trenerskem stolčku zamenjala nekdanja prva igralka sveta ženskega tenisa Amelie Mauresmo, ki jo imamo v moškem tenisu najbolj v spominu po vodenju ekipe Andyja Murrayja. Po dve leti in pol dolgem premoru bo glavni cilj Francozinje pripeljati 24-letnega rojaka nazaj med TOP 20, kjer se je že mudil zadnji dve leti.

Letos marca je po finalu v Montpellierju, Marseille in Dubaju dosegel svojo najboljšo uvrstitev, ko se je zavihtel na 10. mesto ATP lestvice.. Potem pa je šlo vse bolj navzdol. Za konec sezone je doživel še boleč poraz v finalu Davisovega pokala proti Hrvaški, kjer je izgubil proti Marinu Čiliču brez dobljenega niza.

Trenutno se nahaja na 32. mestu lestvice ATP. Seveda po kvaliteti sega veliko višje, vendar bo moral to dokazati tudi na igrišču. Sprva pa na treningih s trdim delom, saj do začetka nove sezone ostaja 20 dni. Novo leto se bo zanj začelo že 29. decembra s Hopmanovim pokalom (eksibicija), kjer se bo na prvem dvoboju pomeril z Matthewom Ebdenom.