Kyrgios zaradi nešportnega vedenja ob 20.000 dolarjev

Poredni deček tenisa, Avstralec Nick Kyrgios, bo moral zaradi svojega vihravega značaja in nešportnega vedenja znova odpreti denarnico. Nadzornik ATP na turnirju v Londonu ga je zaradi dveh incidentov kaznoval s plačilom 20.000 dolarjev.

Nick Kyrgios (Foto: ATP Madrid)

Štiriindvajsetletni Kyrgios, ki je bil prejšnji mesec diskvalificiran s turnirja v Rimu, ker je v navalu jeze zgrabil stol in ga zalučal po igrišču, si je prvi izpad privoščil v prvem krogu. Po neki sodniški odločitvi je najprej grozil, da bo zapustil igrišče, nato se je delal norca iz linijskega sodnika, pred zmago proti Špancu Robertu Carballesu Baeni pa je izgubljal čas in si čez ograjo ogledoval dvoboj na sosednjem igrišču.

V četrtek se je Kyrgios srečal z mladim Kanadčanom Felixom Auger-Aliassimom in izgubil v tretjem nizu. Ko mu je tekmec odvzel odločilni servis za zmago, je Avstralec zalučal lopar preko tribun z gledalci. Kygrios se ni umiril niti na novinarski konferenci, kjer je sodnike obtožil, da imajo dvojna merila in da za svoje napake ne odgovarjajo oziroma niso kaznovani.

Federer ga ne bi suspendiral

Švicar se nikakor ne strinja z njegovim obnašanjem, je pa dejal, da ni potrebe po tako strogi kazni, kot so za nekaj časa premišljevali ATP uradniki. “Kaj je naredil? Odkorakal je z igrišča. Poškodoval je stol? To zame ni dovolj za takšno kazen. Ve, da je naredil napako.”