“Kje ste sedaj navijači Nadala? Na poti do Indian Wellsa!”

Spodnji servis oziroma servis izpod roke je taktika, ki razdvaja teniške poznavalce. Poteza Nicka Kyrgiosa je več kot očitno razjezila Rafaela Nadala, ki je na koncu izgubil dvoboj, v katerem je imel tri zaključne žogice. Sedaj sta z Avstralcem poravnava na 3-3 v medsebojnih obračunih. 

Čeprav taktiko zagovarja Roger Federer, to ne pomeni, da so mnenja enotna. Igralci se redko poslužujejo tega servisa. Nekateri so mnenja, da je tovrstno početje nespoštljivo do nasprotnika, spet drugi menijo, da gre za povsem legitimno taktiko.

Rafa je športnemu kolegu po tekmi namenil nekaj kritik, kako ne spoštuje občinstva, nasprotnika in sebe, nakar so izjavo sporočili tudi Kyrgiosu. Razumljivo je bil njegov odgovor provokativen in je vrnil udarec španskemu tenisaču. Še več kot to, v tekmi proti Johnu Isnerju so kamere ujele trenutek, kako je mehiškim navijačem, ki čez celoten teden skrbijo za odlično vzdušje v Acapulcu, zabičal: “Kje ste sedaj Rafa navijači?! Na poti v Indian Wellsu!” Seveda se komentarji niso nanašali direktno na Španca, pač pa na navijače, ki ga eno sekundo spodbujajo, drugo pa izžvižgajo. Na takšen način si zagotovo ne bo nabral novih navijačev. In jasno je, za koga bo večina stiskala pesti v finalu.

https://www.youtube.com/watch?v=itIiu2GQRcc