Konec s tenisom, čas je za izobrazbo

Pred kratkim smo že poročali, da se je od tenisa poslovila Agnieszka Radwanska, kateri bo po OP Avstralije sledila še Lucie Safarova, tokrat pa je svojo odločitev o prenehanju profesionalnega igranja tenisa sporočila še Srbkinja Bojana Jovanovski Petković.

BojanaJovanovski2015ChinaOpenPlayerPartyy SaOD94I7wl - Konec s tenisom, čas je za izobrazbo
Bojana Jovanovski je bil nekoč 32. igralka sveta. (Foto: zimbio.com)

Dva osvojena WTA turnirja, preboj na 32. mesto na WTA lestvici, štiri zmage nad igralkami iz elitne 10-erice ter uvrstitev v finale Pokala Fed in osmino finala Odprtega prvenstva Avstralije. To so največji uspehi Bojane Jovanovski Petković, ki se je že pri 26 letih odločila, da zaključi s profesionalnim igranjem tenisa.

Srbkinja je na družbenem omrežju sporočila: “Prvo obdobje mojega profesionalnega življenja se je končalo. Moja kariera profesionalne teniške igralke je zaključena. Po dolgem razmišljanju ter neštetih poškodbah in operacijah, je bilo zame zelo težko sprejeti dokončno odločitev. Še vedno sem zelo strastna kar se tiče tenisa in tekmovanja, a moje telo temu žal ne sledi. Ker ne zmorem več trenirati tako kot sem bila navajena v preteklosti ter hkrati dati vse od sebe in izpolniti svoje cilje, nisem imela druge možnosti.”

Sedaj jo čakajo drugo obdobje: “Moj naslednji cilj je diplomirati iz psihologije in nadaljevati s tenisom, a takrat v vlogi trenerja. Tenis je moje življenje in moja ljubezen in to se ne bo nikoli spremenilo.”