Koliko zapravi Roger za svojo dobrodelno fundacijo?

Fundacija drugega igralca sveta Rogerja Federerja je pomagalo že približno milijon otrokom. Švicar je spregovoril o tem, koliko denarja gre v dobrodelne namene. Skrbi predvsem za izobraževalne ustanove v Afriki. 

“Zaenkrat smo s fundacijo zelo uspešno. Letno zapravimo približno šest milijonov dolarjev,” je povedal Federer. “Zelo sem ponosen na to izkušnjo, moj želja pa je, da nadaljujemo. Kvaliteta te podpore je odlična. Zares delamo razliko, to je tudi to, kar sem si vedno želel. Tudi v Švici smo aktivni, podpiram otroke v športu, v izobrazbi, v integriteti. Ampak ponovno, večina mojega dela je v ob-saharski Afriki. Tam potrebujejo pomoč.” 

Na vprašanje, če misli, da tamkajšnji otroci vedo, da je znan teniški igralec, je odgovoril: “Mislim, da niso ujeli govoric. To ni pomembno, resnično. Ni jim potrebno vedeti, kdo sem. Vse, kar hočem, je da imajo korist od tega zbranega denarja in da se vpete skupnost, ki jim bo pomagali pri izobrazbi. Nekaj gre za učitelje, drugo za infrastrukturo, za material, ki ga potrebujejo ob učenju. To mi je pomembno, ne pa to, če vedo, kdo sem. Če sem uspešen, nima pomena pri tem, kar delamo.”