[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih tekmovanj: 1. 2.- 5. 2.

S petkom se začneta Tennis Europe Winter Cup za igralke in igralce do 14. in 16. leta starosti. V soboto pa finalno tekmovanje, ki bo potekalo v Krškem in Litiji za teniške deklice in dečke do 12. leta.

Kaja Kadak Ocvirk z Aljo in Beti na Poljskem. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na Tennis Europe Cup bodo Slovenijo v kategoriji do 14. leta zastopili Jaša Pečovnik, Mark Pavčič in Matija Kozjak pod vodstvom Igorja Roriča. Pomerili se bodo v skupini C, kar pomeni, da bodo igrali v Italiji. Deklice se bodo pomerile na Češkem, za Slovenijo pa bodo igrale Sara Kovačevič, Nika Štor in Brina Milovanović Stamejčič, kapetanka slovenske skupine je Maja Matevžič. Dvoboji bodo potekalo od petka do nedelje.

V ekipi do 16. leta bodo Slovenijo na Tennis Europe Winter Cup zastopale Alja Senica, Kaja Kadak Ocvirk in Beti Butina Jazbec, njihov kapetan je Daniel Šantl. Pri fantih bodo igrali Svit Suljić, Žiga Šeško in Jure Šiftar pod vodstvom Marka Pora. Dekleta se bodo pomerila na Poljskem, fantje v Italiji. Prav tako od petka do nedelje.

V soboto pa se na igriščih v Krškem in Litiji začne finalno tekmovanje za igralce in igralke do 12. leta starosti, ki bo trajalo do ponedeljka. Pri deklicah je v kategoriji A najvišje uvrščena Tita Eva Lunder (RAFA), sledijo ji Tara Milanović (TR-KR), Brina Bohorič (OL-LJ) in Lina Sarhatlić (MAXLJ), zaigrale bodo na TK As Litija na tepihu in trdi podlagi. Dečki se bodo pomerili na TK Krško na trdi podlagi. V kategoriji A je najvišje uvrščen igralec je Vid Pušlar (OL-LJ), sledijo mu Ian Suljić (TABRE), Jan Miklavžin (TK-VE) in Lovro Marinčič (OL-LJ). V kategoriji B pa Metod Može (MAJA), Martin Stražar (TC-LJ) in Val Ozmec (ŽTKMB).

S ponedeljkom se začne v Murski Soboti mednarodni mladinski turnir, ki bo trajal cel teden. Trenutno so med slovenskimi prijavljenimi igralci najvišje uvrščeni Matic Hribar, Paolo Angeli in Marko Retelj, pri dekletih pa Ela Plošnik, Nala Kovačič in Pia Petelinšek.