Kokkinakis izločil Federerja in spisal zgodovino

175. igralec sveta Thanasi Kokkinakis je izločil Rogerja Federerja! Največja zmaga v karieri mladeniča, ki je s 3:6, 6:3 in 7:6 izločil branilca naslova v 2 urah in 21 minutah tekme. Federer bo moral predati prvo mesto na ATP lestvici.

Kokkinakis je že pred tekmo napovedal, da ima orožje za Federerja (Foto: Zimbio.com)

Avstralec je postal najnižje uvrščeni igralec, ki je uspel premagati prvega igralca sveta, po letu 2003, ko je prav tako v Miamiju Francisco Clavet premagal Lleytona Hewitta.

Kokkinakis je moral igrati celo kvalifikacije, da je sploh prišel do glavnega dela žreba, kar mu je očitno dobro delo, saj je na tem igrišču že preživel nekaj ur. A še vedno smo spremljali kar nepreičakovan razplet, predvsem po prvem nizu, ki je suveren šel v roke Federerja. Ta je dejal, da je celotno tekmo iskal tiste prave občutke in da ne ve točno, kaj se je zgodilo. Tudi v finalu Indian Wellsa je izgubil po podaljšani igri tretjega niza.

Roger je serviral dobro, začetni udarec je izgubil zgolj enkrat, a je v odločilnem nizu padel v podaljšani igri. Izgubil je tekmo, morebiten naslov, naslednjega tedna dalje pa bo 1. igralec sveta postal Rafael Nadal.

Rezultati 2. kroga, ATP Miami:
[1]Roger Federer (SUI) vs [Q]Thanasi Kokkinakis (AUS) vs [1]Roger Federer 3-6 6-3 7-6()
[32]Karen Khachanov (RUS) vs Marius Copil (ROU) 7-5 6-3
[31]Fernando Verdasco (ESP) vs Guillermo Garcia-Lopez (ESP) 4-6 6-0 6-2
[1]Sam Querrey (USA) vs Radu Albot (MDA) 7-6(4) 6-1