Klepačeva že proslavljala zmago, na koncu izgubila

Naša igralka je že proslavljala zmago, ko se je vse skupaj sfižilo. Redko vidimo podobno situacijo, a tokrat se je zgodila prav naši Andreji Klepač, ko je skupaj s soigralko Španko Mario Jose Martinez Sanchez igrala obračun dvojic proti navezi Dabrowski – Yifan. 

Velik nesporazum, ki se je končal s porazom naše tenisačice. Andreja Klepač se je poslovila od tekmovanja, po tem ko je že mislila, da napreduje v naslednji krog. V podaljšani igri odločilnega niza sta Klepač-Sanchez pri rezultatu 9/8 odigrali odličen lob, ki pa je vendarle pristal izven igrišča. Kanadčanka Gabriela Dabrowski in Kitajka Xu Yifan sta odtis preverili s sokoljim očesom, ki je pokazal, da je žogica pristala izven igrišča.

Klepačeva in njena partnerka sta mislili, da se drži črte in sta začeli proslavljati, nato pa jima je glavni sodnik sporočil, da morajo nadaljevati z igro. Vse skupaj je terjalo svoj davek in na koncu sta izgubili z izidom 10/12. Katarina Srebotnik in Američanka Vania King sta prav tako morali priznati premoč Tajvanki Su-Wei Hsieh in Čehinji Barbori Štrycovi, ki sta slavili s 6:4 in 6:1.