Keysova ustavila Suarez-Navarrovo, Osaka ekspresno

Je Keysova tokrat pripravljena iti vse do konca? (Foto: zimbio.com)

Je Keysova tokrat pripravljena iti vse do konca? (Foto: zimbio.com)

V tretjem in četrtem četrtfinalnem obračunu Odprtega prvenstva ZDA v ženski konkurenci nismo dočakali presenečenja. Japonka Naomi Osaka je z izjemno predstavo z igrišča “odpihnila” Lesio Tsurenko, prepričljive zmage s 6:4 in 6:3 pa se je nad Španko Suarez-Navarrovo razveselila tudi Madison Keys.

Je Keysova tokrat pripravljena iti vse do konca? (Foto: zimbio.com)
Je Keysova tokrat pripravljena iti vse do konca? (Foto: zimbio.com)

Lansko leto jo je v finalu OP ZDA zaustavila rojakinja Sloane Stephens, ki je letos že morala priznati premoč nasprotnici, tokrat pa je ponovno le še dva koraka oddaljena od svojega prvega naslova na katerem izmed turnirjev največje četverice. Govora je o 23-letni Američanki Madison Keys, ki je v zadnjem ženskem četrtfinalu zaustavila “vročo” Španko Carlo Suarez-Navarro. Slednja je občinstvo in teniško javnost presenetila predvsem z zmagama nad Caroline Garcio in Marijo Šarapovo,  tokrat pa proti agresivni Američanki ni našla pravega recepta za nov uspeh.

Keysova v celotnem obračunu niti enkrat ni izgubila servisa, nasprotnici pa tekom dvoboja ponudila vsega dve žogici za “brejk”. Sama se je do priložnosti za odvzem servisa dokopala 6-krat, 2-krat pa bila uspešna.

V New Yorku “pustošil orkan Osaka”

Za mesto v velikem finalu se bo Madison Keys pomerila proti 3 leta mlajši Japonki Naomi Osaka, ki je v četrtfinalnem obračunu skoraj dobesedno odpihnila z igrišča Ukrajinko Lesio Tsurenko. V obračunu, ki je trajal le 59 minut, je Tsurenkova uspela osvojiti vsega dve igri, kar pa nikakor ne izničuje njenega največjega uspeha na turnirjih za Grand Slam. Osaka je na drugi strani s prebojem v polfinale prav tako prišla do zaenkrat najboljše uvrstitve na turnirjih velike četverice.

OP ZDA (New York, $25,282,400, trda podlaga), četrtfinale (Ž)
Williams S. (ZDA/17) – Pliškova Ka. (Češ/8) 6:4, 6:3
Sevastova A. (Lat/19) – Stephens S. (ZDA/3) 6:2, 6:3
Keys M. (ZDA/14) – Suarez Navarro C. (Špa/30) 6:4, 6:3
Osaka (Jap/20) – Tsurenko L. (Ukr) 6:1, 6:1