Kerbejeva si ogleduje trofejo v Parizu

Nemka Angelique Kerber si najbolj želi trofeje v Parizu. Ji bo to uspelo že letos ali bo morala na slavje še malo počakati? Pesek njeni igri ne ustreza toliko kot trda podlaga, toda pri dekletih je mogoče prav vse. Tega se zaveda tudi Kerbejeva.

Angelique Kerber v finalu OP Avstralije (Foto: Tennisworldusa.com)

“Moji cilji so, da se razvijem, kolikor se to da. Hočem izkoriščati izkušnje, ki sem jih nabrala do sedaj. Dirk Nowitzki in Steffi Graf sta moja vzornika v tem smislu, dva odlična atleta, dve veliki osebi. Tenis ne postaja lažji vsako leto, ampak je vedno hitrejši in močnejši. V servis moram vložiti več samozavesti, vem pa, da lahko igram agresivno z osnovne črte, ker veliko črpam iz dobre fizične pripravljenosti.”

Kerberjeva je osvojila OP Avstralije (2016), OP ZDA (2016) in Wimbledon (2018). Manjka ji samo še Roland Garros. “Pariz je velik cilj, saj je še edini, ki ga nisem osvojila. Na finale v Wimbledonu sem se na primer zbudila in vedela, da je to moj dan. Vedela sem, da moram dati vse od sebe. To je bila moja druga priložnost po finalu leta 2016. Bilo je čustveno, ker je bila sezona 2017 res težka. Nikoli pa nisem izgubila upanja, o Wimbledonu sem sanjala že v otroštvu. Vem, da se lahko še izboljšam kot igralka, hočem narediti korak naprej.” 

Nemka trenutno sodeluje s trenerjem Rainerjem Schuttlerjem.