Kei Nishikori prestrašen nad svojim fizičnim stanjem

Samo tri mesece po vrnitvi na turnejo je Kei Nishikori že dosegel finale Masters turnirja. Bivši 4. igralec je moral lanskoletno sezono končati zaradi poškodbe zapestja in zdi se, da njegovih težav še ni konec. 

Nishikori potrebuje počitek (Foto: Zimbio.com)

Na poti do finala je premagal kar nekaj odličnih igralcev. “Ta teden mi bo pomagal pri samozavesti. Igral sem dobro, celoten teden, in mislim, da sem skorajda tam, kjer bi moral biti. Čeprav sem izgubil, je bil finale dober.”

Japonec je imel za seboj kar nekaj težkih obračunov, priznal je, da mu je v finalu malce zmanjkalo moči. “Zmanjkalo mi je goriva, Rafa pa je igral odlično.” Poraz je bil še toliko težji, saj se je spopadal z bolečinami. “Upam, da bom imel dobro peščeno sezono, to je bilar lepo popotnica za nadaljevanje. Moje zapestje pa žal ni v najlepšem redu, sploh ker igramo na peščeni podlagi, kjer je potrebno več spina, to pa je naporno. Za zapestje je bolj boleče. Lažje igram na trdi podlagi. Nisem še 100-odstotno zdrav, povsod čutim bolečine. Ne samo v zapestju, v rokah, dlaneh, povsod.”