Kavčič v Antalyji dodobra namučil Monfilsa

Kavčič je v Antalyji dodobra namučil Monfilsa. (Foto: zimbio.com)

Kavčič je v Antalyji dodobra namučil Monfilsa. (Foto: zimbio.com)

Slovenski tenisač Blaž Kavčič se je v 2. krogu turnirja serije ATP 250 v Antalyji, ki poteka na travnati podlagi, dobro upiral Gaelu Monfilsu, a na koncu vseeno moral priznati premoč favoriziranemu Francozu. Po 2 urah in minutah je bilo 6:3, 5:7 in 7:5 v korist nekdaj 6. igralca sveta. 

Kavčič je v Antalyji dodobra namučil Monfilsa. (Foto: zimbio.com)
Kavčič je v Antalyji dodobra namučil Monfilsa. (Foto: zimbio.com)

V dobri luči se je Blaž Kavčič pokazal na turnirju v Antalyji, ki je bil za Ljubljančana 7 ATP turnir v letošnji sezoni, na kateremu je nastopil v glavnem delu turnirja. Po dveh zmagah v kvalifikacijah je “Kaljut” v 1. krogu na kolena spravil Marcosa Baghdatisa, izjemno blizu presenečenju pa je bil tudi proti Francozu Gaelu Monfilsu.

Povratek v drugem nizu in odlična priložnost v tretjem

Blaž Kavčič in Gael Monfils sta se na turnirju v Antalyji pomerila drugič v karieri. V prvem medsebojnem obračunu je Francoz slavil prepričljivo zmago v Umagu, tokrat pa je bilo precej bolj izenačeno in napeto vse do konca. Temu sprva sicer ni kazalo tako, saj je Monfils prvi niz dobil s 6:3, v drugem pa prav tako že vodil s 4:2. Tedaj je Kavčič pripravil odgovor, v 8. igri drugega niza rezultat poravnal na 4:4, v 12. igri niza pa izkoristil drugo priložnost za niz in obračun popeljal v tretji niz. V tem delu tekme je bil “Kaljut” tisti, ki je bil bolj nevaren na servis nasprotnika. Francoz je moral “brejk” žogico reševati že v 2. igri tretjega niza, še posebej dobro pa je Blažu kazalo, ko se je pri vodstvu s 4:3 prebil do dveh vezanih žogic za odvzem servisa Monfilsu. Bilo je namreč 15:40, a Francoz se je rešil in nato v 11. igri tretjega niza prišel do odločilnega “brejka”.

Kavčič je imel v 12. igri sicer priložnost, da bi tretji niz popeljal v tie-break, a je ni izkoristil. Kljub porazu so predstave Kavčiča v Antalyji dober obet za drugi del sezone.

ATP 250 Turkish Airlines Open Antalya (Turčija, 426.145€, trava)
1. krog kvalifikacijKavčič B. (Slo/4) – Bellotti R. (Ita/pr) 7:6(0), 6:1
2. krog kvalifikacijKavčič B. (Slo/4) – Nedovyesov A. (Kaz/8) 3:6, 6:3, 6:3
1. krogKavčič B. (Slo/Q) – Baghdatis M. (Cip) 7:6(4), 6:3
2. krog: Monfils G. (Fra/4) – Kavčič B. (Slo/Q) 6:3, 5:7, 7:5