Karen Khachanov: “Dal sem vse od sebe”

22-letni Karen Kachanov je bil prejšnji dan blizu zmage proti Rafaelu Nadalu, a kot mnogi drugi pred njim ni zmogel čez ciljno črto. Španec je bil v ključnih trenutkih boljši. Khachanov pa ne bo ostal dolgo razočaran, na igrišču je dal vse od sebe.

Zmagovalec dveh turnirja serije ATP ni bil zmožen napredovati v četrti krog tekmovanja, a odhaja domov ponosen nase. Pokazal je, da je zmožen premagati tudi najboljše. “Dal sem vse, kar sem imel. Vsi so videli to. Ponosen sem nase in na moj stil igre. Boril sem se do konca. Samo nekaj točk je odločilo tekmo. Spoštujem Rafaela, zato je prvi igralec sveta. Drugače pa sem vesel, upam, da bom nadaljeval v tej smeri.”

“Mentalno sem bil pripravljen na težko tekmo. Tudi fizično sem bil v redu, zato sem se boril do konca. Četudi je v četrtem nizu vodil z brejkom prednosti, se nisem predal. Še vedno sem verjel, da se lahko vrnem.” Pohvalil pa ga je tudi Rafael Nadal: “Na neki točki moram čestitati Karenu, saj je na igrišču pokazal pravilen način. Da se je boril 4 uri in 20 minut, vseskozi se ni predal. Igral je agresivno, samo v pomembnih trenutkih je storil preveč napak.”