Kaj skrbi Rogerja Federerja?

V intervjuju za ‘Tennisnet’ je novinar Simon graf podal svoje mnenje glede Rogerja Federerja in njegovega soočanja s pričakovanji. Federer je imel zadnja leta veliko uspeha, ampak to ne pomeni, da ne postane nervozen.

Simon Graf meni, da je Švicar izgubil lahkoto v igri (Foto: Tennisworldusa.com)

“Počuti se, kot da je pod pritiskom,” je povedal Graf. “Igra, da ne bi izgubil, namesto da bi zmagal. To je napačen odnos. Na tem je delal s celotno ekipo. Pred ATP Finals v londonu sem govoril s Severinom Luthijem. Rekel mi je, da Roger nima ničesar za izgubiti. Tudi če izgubi tekmo, je teniški bog. Isto bi moralo veljati za Rogerja, kar je lansko leto tudi kazal z lahkoto na igrišču. Zadnje mesece pa je izgubil to lahkoto. Mora si reči, da nima ničesar za izgubiti.”

Federer se po porazih rad umakne v Švico. “Tam ga pustijo v miru, ker imajo takšen značaj. Obožuje to, saj ima lahko normalno življenje. Gre v zunanji bazen in ga ne motijo. Seveda občasno naredi kakšen selfie, ampak ga ne obkoljujejo. Lahko hodi po Zurichu. Ljudje se obrnejo, to pa je vse. Takšna je švicarska mentaliteta, dokaj rezervirana in skromna. Zanj je to odlično, ker ne potrebuje varnostnikov.”