Dalila Jakupović v Mumbaiju že v četrtfinalu!

Dalila Jakupović bo sezono zaključila najvišje v karieri. (Foto: Ralf Reinecke)

Dalila Jakupović bo sezono zaključila najvišje v karieri. (Foto: Ralf Reinecke)

Slovenska tenisačica Dalila Jakupović je na turnirju serije WTA125K uspešno preskočila še drugo oviro in si tako že zagotovila nastop v petkovem četrtfinalu. Še tretjič v karieri je 27-letna Primorka ugnala Uzbekistanko Sabino Sharipovo. 

Dalila Jakupović v Mumbaiju znova med najboljšimi 8. (Foto: Mumbai Open)
Dalila Jakupović v Mumbaiju znova med najboljšimi 8. (Foto: Mumbai Open)

Lansko sezono se je Dalila Jakupović v Mumbaiju prebila vse do finala, letos pa je do ponovitve tega dosežka oddaljena še dve zmagi. Primorka na zadnjem turnirju v letošnji sezoni potrjuje dobro pripravljenost, saj v prvih dveh obračunih ni izgubila niza. V 2. krogu je za tretjo zmago na tretji medsebojni tekmi proti Uzbekistanki Sabini Sharipovi potrebovala uro in 11 minut, igralki pa sta si segli v roke pri rezultatu 6:4 in 6:2.

Nasprotnica Jakupovićeve v četrtfinalu še ni znana, že pa je jasno, da bo Primorka sezono na WTA lestvici zaključila vsaj na 71. mestu. Zmaga proti Uzbekistanki ji je namreč prinesla novih 11 točk, v kolikor bo uspela ugnati še svojo četrtfinalno nasprotnico, pa bo na lestvici skočila tudi pred Tamaro Zidanšek. Konjičanka se trenutno nahaja na 69. mestu.

WTA125K Mumbai (Indija, $125.000, trda podlaga, zunaj), posamezno
1. krog: Jakupović D. (Slo/2) – Kudermetova V. (Rus) 6:4, 6:1
2. krog: Jakupović D. (Slo/2) – Sharipova S. (Uzb) 6:4, 6:2
Četrtfinale: Hibino N./Lu J. – Jakupović D. (Slo/2)

Dvojice
1. krog: (1)Jakupović D./Khromacheva I. – Shapatava S./Webley-Smith E.