IW: Thiem ukrotil Raonića za Masters finale na trdi podlagi

Dominic Thiem bo igral za prvi Masters naslov! Po velikem razočaranju, ko je Rafael Nadal sporočil, da ne bo nič s polfinalnim obračunom proti Rogerju Federerju, sta svoje odigrala vsaj Dominic Thiem in Miloš Raonić. Avstrijec je prišel v prvi Masters finale na trdi podlagi.

Dominic Thiem (Foto: ATP)

Tekma, ki je nakazala, da bi Dominic Thiem prav lahko v nedeljo prišel do prve Masters zmage. Ustavi ga lahko samo še Roger Federer, ki se je danes le ogrel, na igrišče za tekmo proti Špancu, pa mu ni bilo treba stopiti.

7:6, 6:7 in 6:4 je bilo na koncu po 2 urah in 31 minutah za Avstrijca, ki je blestel predvsem z osnovne črte. Tako je lahko nevtraliziral močne udarce Kanadčana in mu vrača globoke spine, podobno kot bi proti njemu igral Rafael Nadal.

Že tretje leto zapored bo Avstrijec zaigral v finalu Masters turnirja. V finalu pa eden najtežjih nasprotnikov. Švicar se ta teden na igrišču znajde odlično.

Kanadčan ostaja pozitiven po grdem porazu

Raonić je po porazu povedal: “Nedvomno je nekaj stvari, ki bi si želel, da bi jih naredil drugače in bolje, ampak zdi se mi, da sem se dobro boril. Skušal sem najti način po najboljših močeh. Včasih tako gre. Igral je dobro. Igral je pametno in na koncu je bil boljši. Potiskal me je zadaj in skoraj ni zgrešil prvega servisa. Nato je bil agresiven takoj na prvi žogi. Nisem dobil veliko priložnosti za napad.”