IW: Stan »The Man« boljši kot Dan!

Finalist leta 2017 Stan Wawrinka je bil pod težko preizkušnjo na začetku letošnjega turnirja v Indian Wellsu, vendar je Švicar uspel prestaviti v višjo prestavo za napredovanje v drugi krog.

Wawrinka ostaja močan v Indian Wellsu (Foto: ATP)

Wawrinka je pričakovano premagal Daniela Evansa v petkovem prvem krogu, vendar je potreboval kar dve uri in devet minut za slavje 6:7 (4), 6:3 in 6.3. Navijači so bili na nogah na stadionu 2, ko je Švicar uprizoril impresiven povratek po izgubljenem prvem nizu. Oba tekmovalca sta udarjala odlično iz osnovne linije in nihče izmed njiju ni hotel odnehati v tej borbi, ki že zdaj kandidira za tekmo turnirja.

Ko je že bil v izgubljenem položaju pri 2:2 in 0:40 v odločilnem tretjem nizu, je Wawrinka uspel dobiti pet zaporednih točk, da je obdržal servis, nato pa uspel ubraniti še tri brejk priložnosti pri rezultatu 3 oba. Potem ko je Evans zapravil kar 6 brejk priložnosti, je njegov nasprotnik takoj odskočil v vodstvo 5:3 in si priigral zmago brez izgubljene točke v zadnji igri.

“Zares je odličen igralec,” je dejal Wawrinka. “Letos igra veliko tekem in ima veliko samozavesti. Zmagal je veliko tekem. Vedno je trdovraten nasprotnik. To lahko vidite proti drugim igralcem. Vedno oteži delo.”

“Mislim, da precej spreminja udarce, še posebej v razmerah, ko je vetrovno kot danes. S svojim slajz udarcem zelo dobro čuti žogo. Dobro meša svojo igro, igra servis – volej, včasih drvi na mrežo, včasih ne, udarja »passing« udarce. Vedno je težko igrati proti njemu.”

Wawrinka in Evans sta do zdaj uprizorila dva trilerja v dveh srečanjih, pri čemer je Švicar pred tem zmagal v petih nizih leta 2016 na US Opnu. Finalist iz leta 2017 (Federer) ima zdaj na prvem turnirju ATP Masters 1000 letos razmerje zmag in porazov 23:10.

“Všeč mi je turnir,” je dodal Wawrinka. “Mislim, da so pogoji za mojo igro na splošno dobri. Rekel bi, da je za trdo podlago igrišče precej počasno. Resnično lahko igraš svojo igro. Mislim, da je letošnje leto zame zagotovo nekaj posebnega, saj sem vesel, da sem nazaj. “

Wawrinka, ki je izpustil izdajo 2018 s poškodbo kolena, bo še naprej napredoval proti vrnitvi v najboljšo trideseterico, ko se bo v drugem krogu v nedeljo soočil z 29. nosilcem Martonom Fucsovicsem.

Potencialno srečanje tretjega kroga z rojakom Rogerjem Federerom bi bila velika stvar za Wawrinko. Petkratni prvak Federer bo odprl svojo kampanjo proti Petru Gojowczyku, potem ko je Nemec premagal Andreasa Seppija 7:5 in 6:4 ter med tem izkoristil pet od enajstih priložnost za odvzem servisa.