IW: Roger in Rafa brez najmanjših težav do napredovanja!

Oba Roger Federer in Rafael Nadal sta dobila obračuna drugega kroga v Indian Wellsu. Švicar je premagal Petra Gojowczyka, Španec pa Jareda Donaldsona.

Roger v Indian Wellsu 8Foto: ATP)

S 6:1 in 7:5 ga je premagal, da je dosegel tretji krog tekmovanja. “Precej dobro sem se počutil, edino mogoče bi lahko serviral bolje,” je povedal Federer. “Mislim sem, da bo stvari potekale hitreje. Ampak na koncu je bil težak drugi niz in to je točno to, kar sem potreboval.” 

Federer je že desetič zapored prišel do najmanj tretjega kroga, ta teden pa lovi tudi peti zaporedni finale. V ponovitvi finala iz 2017 se bo v tretjem krogu pomeril proti Stanu Wawrinki. Ta je s 6:4, 6:7 in 7:5 premagal Martona Fucsovicsa po 3 urah in 24 minutah.

Do napredovanja pa je prišel tudi Rafael Nadal, ki je v dveh gladkih nizih odpravil Jareda Donaldsona s 6:1 in 6:1. Potreboval je samo 72 minut. “Tukaj se vedno dobro počutim,” je dodal Nadal. “Velikokrat sem odigral dober turnir, ker so pogoji malce drugačni. Organizacija v Indian Wellsu je vrhunska.” Nadala v tretjem krogu čaka Diesgo Schwartzman.