IW: Đoković uspešen v prvi tekmi, Srb pri 50-ih zmagah!

Novak Đoković je uspešno začel pohod na rekordno šesto krono v Indian Wellsu. S 7:6 in 6:2 je premagal Američana Bjorna Fratangela v drugem krogu Masters turnirja. To je bil 50. zmaga za prvega igralca sveta.

Novak bo z vsako zmago boljši (Foto: ATP)

50-krat je bil že uspešen v Indian Wellsu, kjer išče šesto krono. Začel je počasi in je v nekem trenutku tudi zaostajal z brejkom, ampak se je v zadnjem trenutku, ko je bilo potrebno, vrnil in izsilil podaljšano igro. Tam je brez težav pobasal v torbo prvi niz, prednost pa je bila dovolj, da se je sprostil in dokončno onesposobil nasprotnika. V drugem nizu ni bilo dvoma, kdo bo zmagovalec. To je bila okrogla zmaga, s tribun pa je spremljal tudi legendarni Pete Sampras. 

Novak je bil živčen pred Samprasom (Foto: ATP)

“Kredit njemu. Igral je dobro in ničesar ni imel za izgubiti,” je povedal Đokovič. “Njegov backhand je bil izjemen, vedno ga je pobral v dvigovanju žogice. Prvi niz je bil izenačen, na koncu pa je visel na nitki. V drugem nizu pa je bilo lažje, ker sem imel prednost. Tekmo sem zaključil v pozitivnem stilu.” Srb je to sezono 11-1 v zmagah in porazih, s čimer je postal prvi igralec v zgodovini, ki je slavil na treh zaporednih Grand Slam turnirjih trikrat v karieri.

31-letnik bo ta teden skušal osvojiti 33. Masters naslov. S tem bi na vodilnem mestu izenačil Rafaela Nadala. Oba Španec in Švicar trepetata pred Novako, ki deluje na dobri poti, da ju ulovi in prehiti. Po številu Grand Slam turnirjev zaenkrat še zaostaja (Nadal 17, Federer 20), ampak če bo letos dobil še enega ali dva, potem pa bo stvar postala zanimiva.

“Moram priznati, bil sem malo živčen. Ne vidim Petea tako pogosto, zato sem bil presenečen, da gleda mojo tekmo. Bilo je vznemirljivo videti nekoga, po komur sem se zgledoval, ko sem bil še otrok. V prvem nizu sem se preveč trudil, da bi ga navdušil,” je z nasmehom dodal Đoković.