ITF: Slavljenka Dalila v finalu, Kolarjeva osvojila Bahrajn!

Uspehi slovenskih predstavnikov in predstavnic ta teden se ne končajo. V Bahrajnu je celotno konkurenco pokorila Nastja Kolar, ki skozi celoten turnir serije Futures ni izgubila niti enega niza in se tako zasluženo razveselila turnirske zmage. V še močneje zasedanem turnirju Futures v Avstraliji navdušuje tudi slavljenka Dalila Jakupović, ki je že osvojila turnir v konkurenci dvojic, jutri pa bo imela priložnost še za zmago med posameznicami. 

Nastja Kolar v Bahrajnu pokorila celotno konkurenco. (Foto: zimbio.com)
Nastja Kolar v Bahrajnu pokorila celotno konkurenco. (Foto: zimbio.com)

Po februarski turnirski zmagi v 15.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije Futures v Egiptu, je 23-letna Nastja Kolar prišla še do druge turnirske lovorike. V Bahrajnu je bila praktično brez prave konkurence, saj je vse nasprotnice ugnala z 2:0 v nizih. Popolnoma suverena je bila tudi v velikem finalu, ko je proti Slovakinji Terezi Mihalikovi prvi niz zaključila brez ene same ponujene priložnosti za odvzem servisa. V drugem nizu sta bili nasprotnici izenačeni do rezultata 2:2, potem pa je Kolarjeva prestavila v višjo prestavo
in se s 4 zaporednimi osvojenimi igrami zasluženo razveselila turnirske zmage.

Nastja Kolar je z osvojeno lovoriko na svoj konto dodala 12 WTA točk, ki jo bodo s ponedeljkom na WTA lestvici dvignile na 388. mesto.

Jakupovićeva že pred finalom z lovoriko v žepu

Tik pred perfektnim tednom pa je tudi Dalila Jakupović, ki je zaenkrat nezaustavljiva na 60.000$ vrednem turnirju serije Futures v Avstraliji. Skupaj s partnerico Priscillo Hon je že pokorila celotno konkurenco v dvojicah, odlično pa ji kaže tudi med posameznicami. V polfinalu je namreč suvereno s 6:2 in 6:2 ugnala Britanko Gabriello Taylor in si tako zagotovila finalno vstopnco. Za turnirsko zmago se bo Primorka pomerila domačinki Destanee Aiavi (219. igralka sveta).

Dalila Jakupović danes sicer praznuje 27. rojstni dan!
Ob tej priložnosti Dalili želimo vse najboljše tako na kot tudi izven teniških igrišč! 


ITF Bahrain (Manama, $15.000), trda podlaga, finale

Kolar N. (SLO/3) – Mihalikova T. (Svk/4) 6:4, 6:2

ITF, Canberra (Avstralija, $60.000), trda podlaga, posamezno, polfinale
Taylor G. (VB/7) – Jakupović D. (SLO/5) 2:6, 2:6

Dvojice, finale:
(1) Kato M./Ninomiya M. – (3) Hon P./Jakupović D. 4:6, 6:4, 7:10