ITF: Pia Čuk v Tuniziji znova pokorila vso konkurenco!

Pia Čuk najboljša na Futuresu v Tuniziji! (Foto: images.google)

Pia Čuk najboljša na Futuresu v Tuniziji! (Foto: images.google)

Pia Čuk je na 15.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju serije Futures v Tunizji prišla do druge letošnje turnirske zmage, skupno četrte v karieri. Slovenka je v velikem finalu po preobratu v prvem nizu ugnala 497. igralko sveta z rezultatom 7:5 in 6:3. Bravo, Pia! 

Pia Čuk najboljša na Futuresu v Tuniziji! (Foto: images.google)
Pia Čuk najboljša na Futuresu v Tuniziji! (Foto: images.google)

23-letna slovenska tenisačica Pia Čuk je imela v Tuniziji že včeraj priložnost za prvo lovoriko, saj se je skupaj z Belgijko Elisso Vanlengendonck prebila v finale dvojic. Tam je slovensko-belgijska naveza morala priznati premoč navezi Kordolaimi E./Rame A. Prav proti Grkinji Eleni Kordolaimi pa se je Čukova merila v finalu med posameznicami in jo tudi ugnala!

Finalni obračun je trajal uro in 39 minut, začetek pa za Pio ni bil ravno vzpodbuden. Slovenska tenisačica se je hitro znašla v zaostanku z 2:5, s 5 zaporednimi osvojenimi igrami pa je prvi niz vendarle obrnila sebi v prid. Na krilih odličnega zaključka v prvem nizu je Čukova z dobro igro nadaljevala tudi v drugem nizu. Pri vodstvu s 4:3 je ubranila kar 5 “brejk” žogic, povedla s 5:3, v naslednji igri pa izkoristila že prvo zaključno žogico!

Za Pio Čuk je to drugi osvojeni turnir v Hammametu v letošnji sezoni, skupno pa je Pia pri štirih turnirskih zmagah. Ta teden je Čukova osvojila 12 novih WTA točk, kar jo bo na WTA lestvici iz 769. mesta dvignilo na 663. mesto.

ITF Hammamet (Tunizija, $15.000), pesek
1. krogČuk P. (SLO) – Scholl C. (Zda/1) 4:6, 6:2, 6:1
2. krogČuk P. (SLO) – Perrera Ros M. (Špa) 6:4, 6:1
ČetrtfinaleČuk P. (SLO) – Vanlangendonck E. (Bel/8) 6:1, 6:0
Polfinale: Čuk P. (SLO) – Hendler T. (Bel/3) 6:3, 7:5
Finale: Čuk P. (SLO) – Kordolaimi E. (Grč/5) 7:5, 6:3

Dvojice, finale:
(3)Kordolaimi E./Rame A. – Čuk P./Vanlangendonck E. 6:2, 6:3