Isner ubranil napad Norrieja in prišel do velike zmage

Isner nabira zlata vredne točke za nastop v Londonu. (Foto: zimbio.com)

Isner nabira zlata vredne točke za nastop v Londonu. (Foto: zimbio.com)

Medtem ko je zaključni turnir najboljše ženske osmerice v Singapurju že v polnem teku, se močno zaostruje tudi boj za mesto v O2 Areni, kjer se bodo od 11. do 18. novembra borili najboljši moški posamezniki v letu 2018. Na Dunaju se je do pomembne zmage dokopal John Isner. 

Isner nabira zlata vredne točke za nastop v Londonu. (Foto: zimbio.com)
Isner nabira zlata vredne točke za nastop v Londonu. (Foto: zimbio.com)

Rafael Nadal, Novak Đoković, Roger Federer, Juan Martin del Potro in Alexander Zverev sestavljajo peterico, ki si je z izjemnimi rezultati v letu 2018 že zagotovila mesto na zaključnem turnirju najboljše osmerice v Londonu. A nova poškodba Argentinca del Potra je bila zanj usodna, tako da so si le dobrih 14 dni pred začetkom turnirja v O2 Areni zaenkrat zagotovili le 4 tenisači.

Zelo blizu tudi Čilić, Anderson in Thiem

V trenutku, ko sta že v teku turnirja v Baslu in na Dunaju, kjer lahko tenisači pridejo do 500 ATP točk, sledi pa še Masters v Parizu (op. tam je na voljo 1000 točk), je v igri za preostala 4 mesta še kar nekaj tenisačev. Med vsemi najbolje kaže po vrsti Marinu Čiliću, Kevinu Andersonu in Dominicu Thiemu, ki ima pred najbližjim zasledovalcem slabih 500 točk prednosti.

Avstrijcu najbolj za ovratnik diha Američan John Isner, ki ima trenutno 3065 zbranih ATP točk v letošnji sezoni, takoj za njim pa se s okroglimi 3000 točkami nahaja Kei Nishikori. V kolikor predvidevamo, da si Čilić, Anderson in Thiem ne bodo privoščili poraza v začetni fazi preostalih turnirjev, bo ogorčen boj za zadnje mesto potekal prav med Američanom in Japoncem. Prav zaradi tega si je lahko Isner na Dunaju še kako oddahnil, ko je v podaljšani igri 3. niza proti Cameronu Norrieju rešil dve zaključni žogici, od tega eno tudi na servis Britanca.

Nekaj malega možnosti za preboj v London imajo med drugim še Borna Čorić, Fabio Fognini in Kyle Edmund, a le-ti se bodo v O2 Areni morebiti znašli le v primeru, da osvojijo Masters turnir v Parizu.