Isner do prve zmage v letu, uspešen tudi Cecchinato

John Isner je drugič v karieri ugnal Tomica. (Foto: zimbio.com)

John Isner je drugič v karieri ugnal Tomica. (Foto: zimbio.com)

Polfinalist lanskega Odprtega prvenstva Francije Marco Cecchinato je na turnirju serije ATP 250 v Buenos Airesu premagal Christiana Garina, ki velja specialist za peščeno podlago. S to zmago je Italijan prekinil niz 16 zaporednih zmag na peščeni podlagi 22-letnega Čilenca in si je priigral zmenek z Robertom Carballesom Baeno.

John Isner je drugič v karieri ugnal Tomica. (Foto: zimbio.com)
John Isner je drugič v karieri ugnal Tomića. (Foto: zimbio.com)

Proti Špancu bo Marco Cecchinato poizkušal maščevati poraz svojega rojaka Lorenza Sonega, ki je proti Robertu Carballes Baeni klonil s 5:7 in 1:6.

V Buenos Airesu je presenečenje pripravil Jaume Munar, ki je premagal Fabia Fogninija in se tako Italijanu oddolžil za poraz na Odprtem prvenstvu Avstralije. Mož Flavie Pennette kot kaže na južnoameriških pesek ni prišel dobro pripravljen, saj se že drugič od turnirja poslavlja že po prvem nastopu.

Španec bo v 2. krogu zaigral proti vročemu Guidu Pelli, finalistu Cordobe, ki je po pravi drami ugnal rojaka Leonarda Mayerja.

V New Yorku Johnson ni izkoristil žogic za zmago

Turnir serije ATP 250 v tem tednu poteka tudi v New Yorku. Tam je John Isner premagal Bernarda Tomića in s  s tem popravil lanski rezultat, ko je izgubil v osmini finala izgubil proti Raduju Albotu. Ta je tokrat ugnal Iva Karlovića, visokorasli Američan pa se bo pomeril proti Jordanu Thompsonu, ki v New Yorku kaže zelo dobre predstave.

Brayden Schnur je še poglobil krizo Steva Johnsona, ki je vpisal že 9. zaporedni poraz. Američan po smrti očeta, katera se je pripetila v času lanskega Odprtega prvenstva Francije, ne najde prave forme, izjemi sta bili turnirja v Newportu in Winston-Salemu. Mladi Kanadčan bo v četrtfinalu igral proti veteranu Paolu Lorenziju, ki je kar malce presentljivo premagal še Ryana Harrisona.