Indian Wells: Pregled žreba

Roger proti Stanu? (Foto: FB)

Prvi igralec sveta Novak Đoković bi lahko igral proti zmagovalcu Acapulca Nicku Kyrgiosu, in to že v tretjem krogu, medtem ko Rogerja Federerja čaka Stan Wawrinka. Dva težka obračuna za zgodnjo fazo turnirja, ki bi lahko nakazala tudi končnega zmagovalca. Avstralec mora najprej premagati Philippa Kohlschreiberja, Đoković pa kvalifikanta. Srb je pred dvema letoma v prvi tekmi proti Kyrgiosu tisti obračun izgubil.

Naprej bi zmagovalec tega obračuna lahko naletel na vročega Gaela Monfilsa. Franzoc je prišel nazaj med TOP 20 prvič po juliju 2017. Sedmi nosilec Dominic Thiem je še v isti četrtini žreba kot Đoković. Roger na drugi strani bo imel okoli sebe kar veliko nevarnih igralcev. Kei Nishikori, Marin Čilić in Kyle Edmund, pa še Lucas Pouille, Denis Shapovalov ter Frances Tiafoe.

Rafael Nadal bo najverjetneje zaigral proti Diegu Schwartzmanu, proti kateremu še ni izgubil (6-0), ampak najprej bo moral čez Jareda Donaldsona ali kvalifikanta. V četrtem krogu ga bo mogoče počakal Daniil Medvedev.