Hyeon Chung s poškodbo desnega stopala

Nesrečna sezona za Korejca Hyeona Chunga se je končala že zelo zgodaj, ko je pred tednom odpovedal še zadnji Masters sezone v Parizu. Mladi zvezdnik se ukvarja s poškodbo desnega stopala. Južnokorejec ne bo nastopil niti na zaključnem turnirju mladincev, ki trenutno poteka.

Nesrečno leto za Južnokorejca (Foto: Tennisworldusa.com)

Nazadnje je nastopil v Stockholmu, ko je predal tekmo v četrtfinalu proti Fabiu Fogniniju. Zaostajal je 5:7 in 2:1, nato pa ga je poškodba stala še turnirja na Dunaju. Po tistem udarnem začetku sezone z nastopi v Melbourneu, kjer je dosegel polfinale, se je vse skupaj kmalu spremenilo v nočno moro. Pričakovanja so bila visoka, a mu telo ni dopuščalo vrhunskega tenisa.

Aprila je 21-letnik prvič v karieri dosegel najboljših 20 na svetu, vse po zaslugi dobrega rezultata v Avstraliji, odlično pa je igral tudi v Miamiju. Namesto, da bi nadaljeval skozi peščeno sezono, so ga začele pestiti poškodbe. Kot leta 2017 je bil tudi letos primoran odpovedati nekaj turnirjev. Zaradi poškodbe noge je zamudil Houston, Rim, Roland Garros, Stuttgart, Halle in Wimbledon. Vrnil se je v julija Atlanti, ko se je začel boriti za pravi povratek, a rezultatov pričakovano ni bilo. Na petih turnirjih je dosegel samo šest zmag, nato pa so nastopile še težave s hrbtom.

Posledično je izpustil Chengdu, Tokio in Šanghaj, kasneje pa še Pariz.