Hewitt varovancu Minaurju napoveduje svetlo prihodnost

Kapetan avstralske reprezentance Lleyton Hewitt pravi, da je Alex de Minaur najbolj nevaren prav z osnovne črte. Njegovi rivali ga naj ne podcenjujejo.

Hewitt in Minaur (Foto: Tennisworldusa.com)

Za ‘Tennis Australia’ je spregovoril:Z zadnjega dela igrišča ima ogromno moči v svojih udarcih. Videl sem, kako je z močjo premagal kar nekaj odličnih igralcev. Gledamo igralce, kot je Frances Tiafoe. Na OP ZDA ga je odpihnil z igrišča. Tudi Marinu Čiliću je bil kos. Njegova točka zadetka in pa težišče telesa mu pomagata, da gre skozi udarce in dejansko z močjo premaguje takšne igralce. Še vedno mislim, da ima ogromno neizkoriščenega potenciala, kar bo zapolnil naravno s časom, ampak moramo poskusiti pohiteti proces.”

Hewitt, eden najbolj garaških tenisačev, je ponosen na delovno etiko varovanca. “To je najpomembnejše, da je pripravljen delati vse. Moje delo je potem lažje. Alex je kot goba, ker vse vpije. Zelo lahko je delati z njim. Zelo je odprt za ideje, pa tudi glede urnika in iskanja rešitev v dani situaciji. Meni je bilo v veselje. Sedaj delava samo še na detajlih, da mu ne bo treba tako garati na igrišču. Lahko bi imel boljši servis. Tudi jaz sem moral garati vsako servisno igro.”

19-letni Minaur je sezono končal kot 31. na svetu, štartal pa izven TOP 200. Kako daleč lahko gre?