Hercogova ugnala mladinsko zmagovalko OP ZDA

Polona Hercog. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog. (Foto: zimbio.com)

Slovenska tenisačica Polona Hercog je tudi turnir serije WTA Premier v Eastbourneu pričela zmago. Mariborčanka je bila v 1. krogu kvalifikacij s 7:5 in 6:4 boljša od mladinske zmagovalke Odprtega prvenstva ZDA Jil Belen Teichmann.

Hercogova za preboj v glavni del tekmovanja potrebuje še eno zmago. (Foto: zimbio.com)
Hercogova za preboj v glavni del tekmovanja potrebuje še eno zmago. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog je še na 11. turnirju zapored prišla do vsaj ene zmage. Tretjič v karieri se je Mariborčanka odločila za nastop v Eastbourneu, kjer je najdlje prišla leta 2015, ko jo je v 2. krogu z 2:1 v nizih ugnala Španka Garbine Muguruza.

Tudi tokrat ji je nasproti stala v Španiji rojena tenisačica Jil Belen Teichmann, ki sicer na turnirjih serije WTA nastopa pod švicarsko zastavo. Hercogova se je v prvem nizu znašla v zaostanku ‘breaka’ (1:3), a v nadaljevanju izkoristila 2 od 3 ‘break’ žogic in prvi niz dobila s 7:5. V drugem nizu ji je ključni odvzem servisa uspel v 9. igri, ko je povedla s 5:4, nato pa v naslednji igri svoje delo le še zaključila.

Teichmannova je sicer leta 2014 v konkurenci dvojic skupaj s Turkinjo Ipek Soylu osvojila naslov na Odprtem prvenstvu ZDA.

Za glavni turnir proti stari znanki

V kolikor se bo Polona Hercog želela prebiti v glavni del več kot 850.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja v Eastbourneu, bo morala v 2. krogu kvalifikacij še drugič v karieri premagati Francozinjo Pauline Parmentier. Prvič ji je to uspelo že leta 2011 na turnirju serije WTA v Bogoti, Francozinja pa se je Slovenki oddolžila lansko leto v finalu turnirja v Istanbulu.

WTA Premier Eastbourne (Velika Britanija, $852.564, travnata podlaga)
1. krog kvalifikacij: Hercog P. (Slo/3) – Teichmann J. B. (Švi) 7:5, 6:4
2. krog kvalifikacij: Hercog P. (Slo/3) – Parmentier P. (Fra/9) [22.6.]