Hercogova po letu 2012 spet v finalu WTA turnirja!

Polona Hercog se bo v Carigradu v nedeljo borila za naslov. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog se bo v Carigradu v nedeljo borila za naslov. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog je finalistka turnirja serije WTA v Carigradu. V polfinalu 250.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja je 27-letna Mariborčanka po uri in 29 minutah igre s 6:4 in 6:2 ugnala Grkinjo Mario Sakkari in se tako prvič po letu 2012 znova uvrstila v finale WTA turnirja. 

Polona Hercog se bo v Carigradu v nedeljo borila za naslov. (Foto: zimbio.com)
Polona Hercog se bo v Carigradu v nedeljo borila za naslov. (Foto: zimbio.com)

Prvi slovenski lopar med ženskami je na peščenem igrišču v Carigradu znova ujel prave občutke. Po tem, je včeraj v četrtfinalu prvič v karieri ugnala Rusinjo Svetlano Kuznetsovo, je danes 27-letna Mariborčanka znova prišla do lepe zmage. V polfinalu WTA turnirja je le uro in 29 minut potrebovala za zmago s 6:4 in 6:2 proti Grkinji Marii Sakkari.

Slovenka je obračun proti 48. igralki sveta pričela odlično in že v prvi igri nasprotnici odvzela servis. Z dobrim serviranjem je Hercogova tekom prvega niza ponudila le eno “brejk” priložnost in sicer v 5. igri pri vodstvu s 3:2, a jo tudi ubranila. V drugem nizu je Polona nasprotnici zabila tri ase, a se kljub temu morala večkrat soočiti z “brejk” priložnostjo nasprotnice. Je pa Mariborčanka toliko bolje od nasprotnice igrala na returnu, v drugem nizu kar dvakrat prišla do “brejka”, v 8. igri drugega niza pa izkoristila 2. zaključno žogico.

V nedeljo bo lovila tretjo turnirsko zmago

Polona Hercog se je tako še petič v karieri prebila v veliki finale turnirja serije WTA, v finalnih nastopih pa je Štajerka zaenkrat polovično uspešna. Do obeh naslovov se je prikopala v Bastadu, poražena pa je bila v Acapulcu in Palermu. Z zmago v polfinalu si je Hercogova že zagotovila 180 WTA točk, ki jo bodo v ponedeljek na WTA lestvici povzdignile na vsaj 62. mesto. Morebitna lovorika bi za Polono pomenila povratek med najboljših 55 igralk na svetu.

WTA Carigrad (Istanbul Cup 2018, $250.000, Turčija), pesek, posamezno
1. krog: Jakupović D. (SLO/Q) – Begu I. (Rom/7) 5:7, 0:6
1. krog: Sabalenka A. (Blr/8) – Hercog P. (SLO) 2:6, 5:7
2. krogHercog P. (SLO) – Bondarenko K. (Ukr) 6:2, 1:1*
ČetrtfinaleHercog P. (SLO) – Kuznetsova (Rus/2) 6:1, 1:6, 7:5
Polfinale: Sakkari M. (Grč) – Hercog P. (SLO) 4:6, 2:6
Finale: Parmentier/Begu – Hercog P. (SLO)