Hercogova ni izkoristila darila v Wuhanu

Hercogova je v drugem nizu zapravila vodstvo s 5:2. (Foto: zimbio.com)

Hercogova je v drugem nizu zapravila vodstvo s 5:2. (Foto: zimbio.com)

Slovenski tenisačici Poloni Hercog je bilo na močnem WTA turnirju v Wuhanu podarjeno mesto v 2. krogu, mesta v osmini finala pa si Mariborčanka ni uspela priigrati. S 6:2 in 7:5 jo je po uri in 36 minutah igre v večernem obračunu ugnala domačinka Shuai Zhang. 

Hercogova je v drugem nizu zapravila vodstvo s 5:2. (Foto: zimbio.com)
Hercogova je v drugem nizu zapravila vodstvo s 5:2. (Foto: zimbio.com)

V Wuhanu je vse kazalo, da bo Polona Hercog z nastopi zaključila že v 2. krogu kvalifikacij, a odpoved 4. nosilke turnirja Naomi Osake je Slovenki kljub porazu v kvalifikacijah omogočila direkten preboj v 2. krog glavnega turnirja. Tam se je Hercogova drugič v karieri pomerila proti Shuai Zhang in proti 29-letni Kitajki prvič klonila.

46. igralka sveta je v 1. krogu s 6:2 in 6:2 ugnala Avstralko Sam Stosur, dobro formo pa potrdila tudi v obračunu proti Mariborčanki. Za prvi niz, ki ga je prav tako dobila s 6:2, je potrebovala vsega 35 minut, precej bolj napeto pa je bilo v drugem nizu.

V 2. igri drugega niza je namreč Hercogovi prvič v obračunu uspelo dobiti igro na svoj servis, nato pa se je Štajerki odprlo. Kar trikrat zapored je domačinki odvzela servis in z dvojnim “brejkom” prednosti ušla na 5:2. Kitajka je rezultat poravnala na 5:5, ko je imela Hercogova znova dve žogici za “brejk”, a jih ni uspela izkoristiti. V naslednji igri na servis Slovenke je Zhangova izkoristila drugo zaključno žogico in si zagotovila mesto v osmini finala.

Srebotnikova proti vroči Bertensovi

Po izpadu Andreje Klepač in Polone Hercog je edina preostala Slovenka v žrebu ostala Katarina Srebotnik. Izkušena Velenjčanka se bo v 1. krogu turnirja v konkurenci dvojic skupaj z Ukrajinko Lyudmylo Kichenok pomerila proti navezi Bertens K./Flipkens K.

WTA Dongfeng Motor Wuhan Open 2018 (Kitajska, $2,746,000, trda podlaga), 2. krog
Zhang S. (Kit)
– Hercog P. (Slo/LL) 6:2, 7:5

Dvojice, 1. krog
Ostapenko J./Sabalenka A. – (5)Klepač A./Martinez Sanchez M. J. 6:3, 6:2
Bertens K./Flipkens K. – Kichenok L./Srebotnik K.