Hercogova in Zidanškova uspeli le izsiliti tretji niz

Hercogova ni uspela premagati Švedinje Petersonove. (Foto: EPA)

Hercogova ni uspela premagati Švedinje Petersonove. (Foto: EPA)

Slovenskima tenisačicama Poloni Hercog in Tamari Zidanšek se na turnirju serije WTA International v Rabatu ni uspelo prebiti v četrtfinale. Prvo je v treh nizih zaustavila Švedinja Rebecca Peterson, medtem ko je Konjičanka morala priznati premoč kvalifikantki Ysaline Bonaventuri. 

Hercogova ni uspela premagati Švedinje Petersonove. (Foto: EPA)
Hercogova ni uspela premagati Švedinje Petersonove. (Foto: EPA)

Kot prva od Slovenk se je v sredo na peščeni teren v Rabatu podala Tamara Zidanšek, ki je skupaj s Srbkinjo Olgo Danilović že pred njenim posamičnim obračunom predala obračun četrtfinala v konkurenci dvojic.

Zidanškovi je prvič v karieri nasproti stala 122. igralka sveta Ysaline Bonaventure. Belgijka, ki šteje 24 let, je odlično izkoriščala točke na drugi servis Zidanškove in prvi niz po 47 minutah dobila s 6:4. Konjičanki je nato uspelo izsiliti tretji niz, tam pa je znova dobila le 11% točk na drugi servis (1/9), Belgijka pa je to znala kaznovati.

Bolj razpoložena je bila na svoj drugi začetni udarec Polona Hercog, ki je prvi niz tesno izgubila s 5:7, nato pa tudi sama tekmo uspela popeljati v 3. niz. Tam je v prvi igri povedla s 40:0, a igre ni uspela dobiti. Švedinja Rebecca Peterson je povedla s 4:0, nato pa tekmo mirno pripeljala do konca.

Tako Zidanškova, kot tudi Hercogova, bosta s ponedeljkom po vsej verjetnosti obstali med najboljših 70 tenisačic na svetu.

WTA International Rabat (Maroko, $250.000, pesek, zunaj), posamezno, 1. krog
Putintseva Y. (Kaz/3) – Zidanšek T. (Slo) 6:3, 4:6, 3:6
Bara Irina M. (Rom/LL) – Hercog P. (Slo) 6:7(1), 4:6

2. krog
Zidanšek T. (Slo) – Bonaventure Y. (Bel/Q) 4:6, 6:2, 3:6
Hercog P. (Slo) – Peterson R. (Šve) 5:7, 6:3, 1:6

Dvojice
1. krogDanilović O./Zidanšek T. – (3)Adamczak M./Moore J. 6:2, 6:3
Četrtfinale: Bogdan A./Shinikova I. – Danilović O./Zidanšek T. b.b.