Dubaj: Hercogova hodila po robu, naprej tudi Jakupovićeva

Jakupovićeva v glavnem žrebu kot srečna poraženka. (Foto: Instagram/dalilajakupovic)

Jakupovićeva v glavnem žrebu kot srečna poraženka. (Foto: Instagram/dalilajakupovic)

Slovenski tenisačici Polona Hercog in Dalila Jakupović sta uspešno pričeli z nastopi v kvalifikacijah izjemno močnega WTA turnirja serije Premier v Dubaju. Tako Mariborčanka kot tudi Primorka za preboj v glavni del turnirja potrebujeta le še eno zmago. 

Uspešen začetek Dalile Jakupović v Dubaju. (Foto: Instagram/dalilajakupovic)
Uspešen začetek Dalile Jakupović v Dubaju. (Foto: Instagram/dalilajakupovic)

Polona Hercog se je v Dubaju še drugič v manj kot tednu dni pomerila z Američanko Julio Elbabo. Povabljenka organizatorjev je bila tokrat precej bližje uspehu. Pravzaprav je 528. igralko sveta od zmage proti Hercogovi dvakrat ločila ena sama točka.

Bilo je v drugem nizu, ko je Elbaba v podaljšani igri povedla s 6:5 in imela naprej zaključno žogico na svoj začetni udarec. Mariborčanka se je rešila, ubranila tudi zaključno žogico pri zaostanku s 6:7 in podaljšano igro dobila z 9:7. Do edinega “brejka” v tretjem nizu je prišla Hercogova, ki je po odvzemu servisa nasprotnici povedla s 5:3 in v naslednji igri obračun uspešno pripeljala do konca.

Jakupovićeva prepričljivejša

V zadnjem kvalifikacijskem krogu se bo Hercogova za preboj v glavni del turnirja pomerila proti Čehinji Lucii Hradecki, proti kateri bo na 3. medsebojnem obračunu lovila prvo zmago. Prepričljivejša od Hercogove je bila v 1. krogu Dalila Jakupović, ki je po uri in 46 minutah s 7:6(3) in 6:3 ugnala 221. igralko sveta, Francozinjo Chloe Paquet.

Mesto v glavnem delu turnirja si bo Dalila poizkušala priboriti v obračunu proti Američanki Jennifer Brady, ki je v letošnji sezoni že klonila proti Slovenki in sicer proti Tamari Zidanšek na turnirju serije WTA International v Hua Hinu.

WTA Premier Dubaj Duty Free Tennis Championship (ZAE, $2.828.000, trda podlaga, zunaj), 1. krog kvalifikacij
Jakupović D. (Slo/3) – Paquet C. (Fra) 7:6(3), 6:3
Hercog P. (Slo/4) – Elbaba J. (Zda/WC) 5:7, 7:6(7), 6:3

2. krog kvalifikacij:
Jakupović D. (Slo/3) – Brady J. (Zda/13) [sobota, 16.2.]
Hercog P. (Slo/4) – Hradecka L. (Češ) [sobota, 16.2.]