Hercogova do prve zmage v s-Hertogenboschu

Polona Hercog. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog. (Foto: zimbio.com)

Slovenski tenisačici Poloni Hercog je v petem nastopu na turnirju serije WTA International v s-Hertogenboschu vendarle uspelo priti do prve zmage. 28-letna Mariborčanka je bila v 1. krogu s 6:4 in 6:4 boljša od srečne poraženke, Američanke Christine McHale. 

Hercogova je travnati del sezone pričela z zmago. (Foto: zimbio.com)
Hercogova je travnati del sezone pričela z zmago. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog je dobro formo s peska uspešno prenesla tudi na travnato podlago. Že na prvi tekmi je prišla do zmage, nasproti pa ji ni stala tenisačica, katero ji je sprva namenil žreb.

Kroglice so namreč v 1. krogu določile par Petra Martić – Polona Hercog, a je Hrvatica, ki se je na letošnjem OP Francije uspela prebiti vse do četrtfinala, svoj nastop na Nizozemskem odpovedala. Namesto nje se je v žreb kot srečna poraženka uvrstila Američanka Christina McHale, ki je pred leti doživljala že precej lepše čase, zdaj pa kot 27-letnica redkokdaj zabeleži zmago v glavnem delu WTA turnrija.

Hercogova je Američanki zabila 8 asov, izkoristila pa 3 od skupno 14 ‘break’ žogic. Sama je svoj začetni udarec oddala samo enkrat, kar je zadoščalo za zmago s 6:4 in 6:4. V boju za četrtfinale se bo Mariborčanka pomerila proti boljši iz obračuna med Alison Riske in Karolino Muchovo.

WTA Limeba Open (S-Hertogenbosch, $250.000, travnata podlaga), posamezno (Ž)
1. krog: McHale C. (Zda/LL) – Hercog P. (Slo) 4:6, 4:6
2. krog: Hercog P. (Slo) – Riske A./Muchova K.