Gre Kyrgios po poti Murrayja in Đokovića?

Nick Kyrgios je letos še drugo sezono zapored teniški koledar zaključil hitreje, kot predvideno. Še vedno se ukvarja s poškodbo desnega komolca, nazadnje pa naj bi igral v Moskvi, a je tisti turnir na koncu po samo eni odigrani tekmi odpovedal in predčasno sklenil sezono. 

Bo moral ne operacijo (Foto: Tennisworldusa.com)

Tudi Avstralec ima, kot kaže, hude težave s poškodbo komolca. V zadnjih dveh letih se je poškodba začela vračati in ga je stala kar nekaj igralnih mesecev. Razumljivo se izogiba operacije, a kot sta to poskušala, pa jima na koncu ni ostalo druge opcije, Novak Đoković in Andy Murray, bo tudi Kyrgios moral premisliti, kako in kaj. 23-letnik je zamudil tudi pariški Masters, kjer ni zaigral še nikoli v karieri. “Tako kot na začetku sezone, se tudi na koncu borim s poškodbo. Sedaj sem doma in sem sredi okrevanja. Vidimo se v začetku 2019,” je zapisal Avstralec.

Letos v Moskvi je slavil v prvem krogu, in sicer proti Andreyju Rublevu, nato pa predal obračun proti Mirzi Bašiću. 

Sicer je takrat zgubil drugi niz proti Rublevu, ampak je bila s strani Avstralca dobra in pozitivna predstava. 6:3, 4:6 in 6:4 je bilo po 87 minutah. Kyrgios je zabil 25 asov in je navduševal s posameznimi udarci, ki jih lahko sproducira samo on. To je bila njegova 25. zmaga letos, medtem ko je nabral 13 porazov. To je bila njegova zadnja tekma sezone.