Goergesova v finalu zaustavila prebujeno Bencicevo

Švicarka Belinda Bencic se je prvič po letu 2016 prebila v finale turnirja serije WTA, izjemnih predstav v Luksemburgu pa ni uspela kronati v velikem finalu. S 6:4 in 7:5 jo je po uri in 29 minutah igre ugnala Nemka Julia Goerges, ki je tako leto 2018 zaključila na najboljši možen način. 

Nemka Julia Goerges ima za sabo do sedaj najboljšo sezono. (Foto: Getty)
Nemka Julia Goerges ima za sabo do sedaj najboljšo sezono. (Foto: Getty)

V Luksemburgu so ljubiteljice in ljubitelji tenisa prvič po dolgem času lahko spremljali spet tisto pravo Belindo Bencic, Švicarko, ki je navduševala leta 2015 in na WTA lestvici kot 19-letnica zasedala že visoko 7. mesto.

V polfinalu je Benciceva zaustavila izjemno razigrano Ukrajinko, 18-letno Dayano Yastremsko, ki je bila po osvojeni turnirski zmagi v Hong Kongu in dobrih predstavah v Luksemburgu v nizu 8 zaporednih zmag, v finalu pa je Švicarki nasproti stala 1. nosilka turnirja Julia Goerges. Nemka se je letos prvič v karieri prebila med najboljših 10 igralk na svetu, tudi sezono pa zaključila na najboljši možen način.

Goergesova v celotnem obračunu nasprotnici ni ponudila niti ene žogice za “brejk”, sam pa je Švicarki servis odvzela dvakrat. “Belinda ima za seboj izjemen teden, saj se je iz kvalifikacij prebila vse do finala. Bila je že članica elitne 10-erice in vem, kako težko je priti tja,” je po obračunu dejala Goergesova.

Goergesova je z zmago znova postala članica elitne 10-erice, iz tedna v teden pa po WTA lestvici napreduje tudi Benciceva. Švicarko je preboj v finale turnirja v Luksemburgu dvignil na 38. mesto.

WTA Luxembourg (Luksemburg, $250,000, trda podlaga, dvorana), posamezno, finale
Goerges J. (Nem/1) – Bencic B. (Švi/Q) 6:4, 7:5

Dvojice, finale
Minnen G./Van Uytvanck A. – Lapko V./Minella M. 7:6(3), 6:2