Gasquet dobil francoski finale na Nizozemskem

V svojem 30. finalu na turnirjih serije ATP se je francoski tenisač Richard Gasquet prebil do 15. naslova. V Hertogenboschu je lovoriko visoko v zrak dvignil prvič po oktobru leta 2016, ko je konkurenco pokoril v belgijskem Antwerpu. V velikem finalu je ugnal rojaka Chardyja. 

v
Richard Gasquet je travnati del sezone pričel na najboljši možen način. (Foto: tennisworldusa.org)

Francoski tenisači so znani po tem, da odlično nastopajo na domačih tleh, večkrat pa mešajo štrene najboljšim tudi na turnirjih v tujini. Da je bilo tudi na Nizozemskem temu tako, sta poskrbela Richard Gasquet in Jeremy Chardy, ki sta znana po tem, da odlično nastopata na turnirjih s travnato podlago. Chardy se je letos že prebil do turnirske zmage v Surbitonu, za Gasqueta pa je bil to prvi turnir na travi v letošnji sezoni. In to kako zelo uspešen.

Odlično je znova osvojiti naslov. Že dve leti sta minili odkar sem nazadnje slavil turnirsko zmago. Nikoli ni enostavno igrati proti prijatelju, a na to smo seveda navajeni, saj se Francozi pogosto srečujemo tekom leta na turneji,” je misli po zmagi s 6:3 in 7:5(5) nad Chardyjem strnil njegov rojak Richard Gasquet, ki je Jeremyja premagal kar 5-krat v 6 obračunih. Boljšega darila za jutrišnji 32. rojstni dan bi si “Richi” težko želel.

Tudi Chardy kljub porazu in zapravljenima žogicama za osvojeni niz pri vodstvu s 5:4 in 15:40 na servis tekmeca nad svojo predstavo ni bil razočaran: “Zelo sem vesel z mojo predstavo danes. Mislim, da sem igral dobro tekmo od začetka do konca, a Richard je bil malenkost boljši od mene in na koncu zasluženo slavil.

ATP Limeba Open (Hertogenbosch, €612.755, travnata podlaga), posamezno (M), finale
Gasquet R. (Fra/2)
– Chardy J. (Fra) 6:3, 7:6(5)

Dvojice (M), finale
(3)Inglot D./Skugor F. – (2)Klaasen R./Venus M. 7:6(3), 7:5