Francoza mlela v O2 areni, zdaj skupaj v Madridu?

Vzporedno z najboljšimi posamezniki sezone, so se v preteklem tednu v londonski O2 areni za naslov na zaključnem turnirju najboljših 8 parov borile tudi najboljše dvojice v letošnji sezoni. Blestela sta Francoza Nicolas Mahut in Pierre-Hugues Herbert, ki nista oddala niza. 

mahut - Francoza mlela v O2 areni, zdaj skupaj v Madridu?
V kolikor bosta v Madridu moči združila Mahut in Herbert, bo Francija zelo nevarna. (Foto: Twitter)

Francoza Nicolas Mahut in Pierre-Hugues Herbert sta sezono pričela na najboljši možen način in takoj na Odprte prvenstvu Avstralije prišla do turnirske zmage. V nadaljevanju sta nastopila še v Indian Wellsu in Monte-Carlu, nato pa se odločila, da za nekaj časa prekineta s sodelovanjem.

Prav zaradi tega, ker sta se znova združila šele avgusta, sta mesto na zaključnem turnirju najboljših 8 parov ujela za las. A Francoza sta v Londonu dokazala, da več kot le spadata med najboljše – sta najboljša. To sta v O2 areni dokazala na način, da na 5 obračunih, ki sta jih odigrala proti vrhunskim parov, nista oddala niti enega samega niza.

V velikem finalu sta Nicolas in Pierre-Hugues s 6:4 in 6:3 ugnala navezo Klaasen R./Venus M. in tako prišla do svoje prve turnirske zmage na zaključnem turnirju.

Skupaj tudi v Davisovem pokalu? 

Zdaj je napočil čas za Davisov pokal, kjer so Francozi že tradicionalno vselej nevarni. A lansko leto so prav Galski petelini pokazali ogromno negodovanja pri spremembi sistema tekmovanja, nad potezami odgovornih pa so med drugim bentili tudi Lucas Pouille, Julien Benneteau in Nicolas Mahut.

Kljub vsemu je Mahut dejal, da svojo državo vselej postavlja pred sebe, kar pomeni, da se kaj da zgoditi, da bosta Herbert in Mahut moči združila tudi v Madridu. Francoze tam v skupini A za začetek, a v primeru neuspešnosti tudi za konec, čakata obračuna s Srbijo in Japonsko.