Ferrer: “Želel sem oditi, brez da bi zasovražil tenis”

V intervjuju za ‘Punto de Break’ je David Ferrer spregovoril o prihajajoči upokojitvi, ki se bo zgodila v Madridu naslednje leto. Bivši tretji igralec sveta po večini ne bo dobil povabil s strani turnirjev, zato bo igral kvalifikacije.

David Ferrer (Foto: Tennisworldusa.com)

Kariero bo skušal končati na najboljši možen način. “Ljubim tenis, še vedno uživam v igranju,” je dejal Ferrer. “Zadnji, na primer, sem treniral s trenerjem samo za užitek. Ampak vem, da pri vsakem pride dan, ko nima več dobrega položaja na ATP lestvici. Igral bom lahko samo še določene turnirje, zato se bo spremenila tudi motivacija. Sedaj je drugače, ker ne morem odigrati dveh 100-odstotnih tekem zapored. Postaral sem se, potem pa pridejo še poškodbe. Med letoma 2016 in 2017 sem začel videvati prve znake, zato sem že dolgo pripravljen na to.”

Ferrer je dodal, da si ne želi oditi, ker bi zasovražil tenis. “Takrat sem sprejel, da ne bom več med najboljšimi na svetu. Sedaj se ozrem nazaj in se zavedam, kaj vse sem dosegel, zato sem pomirjen. Na osebni ravni je to popoln čas. Na prvem mestu je družina.”

Ferrer je v karieri osvojil 27 turnirjev, med njimi tudi lovoriko serije masters, nikoli pa ni osvojil katerega od štirih velikih turnirjev. Španec je v karieri zbral 726 zmag (726-371/66%), kar ga uvršča na 12. mesto večne lestvice.