Ferrer: “Federer, Nadal in Đoković so legende. Jaz nisem.”

David Ferrer verjame, da ni teniška legenda. Španec je osvojil Masters turnir, dosegel finale Roland Garrosa leta 2013, večkrat dobil Davisov pokal in je bil celo 3. igralec sveta, ampak v intervjuju z Brunom Ballesteom je pojasnil, kako se vidi v primerjavi z drugimi legendarnimi tenisači.

David Ferrer (Foto: Getty Images Europe)

“Legende so Bjorn Borg, John McEnroe, Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Đoković in ostali .. tisti, ki so osvojil veliko Grand Slamov, ne samo enega. Da postaneš legenda, moraš osvojiti več Grand Slam turnirjev. To ne pomeni, da nisem bil odličen tenis, ker sem bil in se smatram za zelo talentiranega tenisača.”

“Spomnim se zmage v Parizu na turnirju serije Masters. To je bil moj prvi, 2012 je bilo moje najboljše leto. Zelo dobro sem se počutil in vse, kar je manjkalo, je bila zmaga na turnirju serije 1000. V 14 letih, kolikor sem bil v tenisu, sem se naučil mnogo stvari, ampak nisem pa mogel početi nekaterih stvari, ki sem si jih želel. Sedaj imam to priložnost. Imam čas, da se naučim kaj novega, igram drug šport, sem dober oče. Skušam pa še vseeno ostati v tenisu.”