Fenomenalni Federer opravil z raztresenim Kyrgiosom

Drugi igralec sveta je z relativno lahkoto opravil z Nickom Kyrgiosom. Švicar v New Yorku ni slavil že deset let, z današnjo predstavo pa je nakazal, da se lahko to kaj hitro spremeni. Mnogi so pričakovali izenačen obračun, na koncu pa je bil enosmerni promet za Rogerja Federerja. 

Roger Federer se bo v četrtem krogu preizkusil proti Johnu Millmanu (Foto: Zimbio.com)

Petkratni šampion v Flushing Meadowsu nadaljuje z dobrimi predstavami, toda današnja je bila na veliko višjem nivoju kot prejšnji. Nick Kyrgios je igralec velikih tekem in danes si je želel zmage. Nevarnosti pa se je zavedal tudi Roger Federer, saj sta igralca v vseh prejšnjih srečanjih še vedno igrala podaljšano igro. Do danes, rezultat se je glasil 6:4, 6:1 in 7:5.

Videli smo kar nekaj hitrih eksibicijskih točk, v katerih sta blestela oba igralca, a več je bilo tistih na računu Švicarja. Avstralec danes ni bil čisto pravi, vse preveč se je jezil ali pa občudoval poteze nasprotnika. Težavno zanj je, da toliko drugih tekem odigra neresno, proti najboljšim na svetu pa si podobnih padcev koncentracije ne sme privoščiti. To se mu je zgodilo danes v drugem nizu, ko je Federer pobegnil s tekmo naprej, in ko pobegne na dva niza prednosti, ga je zelo težko ujeti.

Tretja zmaga za 37-letnega Švicarja

To je bilo četrto medsebojno srečanje in tretja zmaga za starejšega izmed tenisačev. Kyrgios ga je presenetil samo v Madridu leta 2015, na njuni prvi tekmi, ko je tudi ubranil zaključne žogice. Naslednja dva obračuna sta se prav tako končala v podaljšani igri tretjega niza, ampak je imel srečo na svoji strani “maestro”, ki danes ničesar ni prepustil naklučju. Zabeležil je 51 winnerjev, storil pa je zgolj 24 neizsiljenih napak.

V naslednjem krogu se bo pomeril proti Johnu Millmanu. Ta je bil boljši od Mikhaila Kukushkina in je s tem tudi upravičil presenetljivo zmago v prejšnjem krogu proti Fabiu Fogniniju.