Federerjevi otroci služijo s prodajo limonade

Roger Federer, trenutno prvi igralec sveta, se je brez težav uvrstil v četrti krog Indian Wellsa. V manj kot 1 uri je premagal Filipa Krajinovića in si priboril zmenek s Francozom Jeremyjem Chardyjem. V intervjuju po tekmi je razkril, da z družino v Indian Wellsu nadvse uživajo. Njegovi otroci na ulici celo prodajajo limonado.

Četudi ima na bančnem računu vrtoglavo vsoto, Roger otroke vzgaja v duhu skromnosti in pravičnosti. Ker se v puščavi počutijo zelo domače, so si otroci včeraj ob cesti postavili tipično ameriško stojnico, na kateri so prodajali limonado in ob tem celo dobro zaslužili.

Medtem ko on premaguje nasprotnike, otroci služijo svoj denar. Federer je večkrat povedal, da je za njegov uspeh zaslužna tudi žena Mirka, ki z njim potuje, vodi fundacije in je tudi njegov poslovni menedžer. Če bi se odločila, da ni mogoče potovati z otroki, potem bi Švicar že zdavnej končal kariero. Tudi tokrat so z njimi prišli najmlajši štirje pobalini.

Za razliko od Miamija si najamejo hišo, kjer se otroci lahko igrajo, skačejo v bazen in na ulici prodajajo limonado. “Včeraj so zaslužili 70 dolarjev!” je povedal ponosni očka dveh parov dvojčkov. 36-letnik letos še ne pozna poraza in je glavni favorit za zmago na neuradno petem Grand Slam turnirju sezone.