Federerja s tribune spremljal njegov dolgoletni zdravnik …

Gledalci smo lahko prejšnji teden v Baslu na tribuni opazili človeka, ki Rogerja Federerja ne spremlja najbolj pogosto. S strani ga je spremljal njegov dolgoletni zdravnik, zaradi česar se je nemalo švicarskih navijačev ustrašilo, da je z Rogerjem kaj narobe.

Federer je prestrašil navijače (Foto: Tennisworldusa.com)

Na novinarski konferenci je Roger Federer razložil, zakaj ga je spremljal zdravnik Roland Biedert. Tretji igralec sveta je vse razložil in pomiril zbrane, ki so se zbali za njegovo stanje. “Nimam težav s hrbtom ali z zapestjem. Roland je moj prijatelj že več kot 20 let in vedno pride v Basel. Še posebno sedaj, ko imamo malo več prostora.” Federer se je smejal ugibanjem novinarjev. “Še toliko bolje, če me ima lahko pod kontrolo.”

Federerja so nato vprašali še eno neobičajno vprašanje, in sicer kaj bi bil, če bi bil sadež. “Tega pa zares ne vem. Mogoče se sliši neumno, ampak rad bi bil jabolko.” 

Tretji igralec sveta je ravno osvojil 99. naslov v karieri in se je odločil zaigrati še v Parizu, preden se z ekipo najboljših osem odpravijo v London. Kanadčan Miloš Raonić je v prvem krogu odpravil Jo-Wilfrieda Tsongaja, toda ni mogel izkoristiti lepe zmage, saj je tekmo proti Federerju še pred pričetkom predal. Federerja med zadnjih 16 na turnirju čaka Fabio Fognini. Tudi Italijan je imel malo pomoči, saj je tudi njemu nasprotnik Marton Fucsovics predal.